Philips: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η κερδοφορία - Προχωρά το σχέδιο απεμπλοκής από τους λαμπτήρες

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η κερδοφορία της Royal Philips NV στο δ' τρίμηνο χάρη στην αύξηση πωλήσεων στο σκέλος ιατρικών μηχανημάτων, γεγονός που βοηθά τον διευθύνοντα σύμβουλο Frans van Houtenbolster στο σχέδιο του η εταιρεία να εγκαταλείψει το σκέλος των ηλεκτρικών λαμπτήρων, τη βασική της λειτουργία δηλαδή από τότε που ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια.

Τα προσαρμοσμένα

προ φόρων και δικαιωμάτων κέρδη αυξήθηκαν 13% στα 842 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μ.ο. 798 εκατ. ευρώ. Ωστόσο λόγω των συνταξιοδοτικών χρεώσεων η Philips είχε καθαρές ζημιές 45 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν 8%, στα 7,1 δισ ευρώ. Η ζήτηση στην Κίνα και τη Β. Αμερική για τομογράφους βοήθησε στην αύξηση των παραγγελιών κατά 15%, σχεδόν το διπλάσιο με αυτές της Siemens AG.



Τα σχέδια για το διαχωρισμό του σκέλους λαμπτήρων στο α' εξάμηνο της χρονιάς βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, είπε σήμερα η Philips και σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς αγοραστές μετά το μπλόκο των αμερικανικών Αρχών στην πρόταση εξαγοράς που είχε υποβάλει κινεζική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν επιδείξει private equity firms με την προσφορά να φθάνει περίπου τα 5,5 δισ ευρώ.

Οι μετοχές της Philips έχουν υποχωρήσει περίπου 15% τον τελευταίο χρόνο με την Κεφαλαιοποίηση της να βρίσκεται περίπου στα 21 δισ ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα