Patrick Pouyanne: Οι business που θέλει να κάνει ο ισχυρός άνδρας της Total στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον της Total για «τις δυνατότητες που προσφέρει ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας» για νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκφράζει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne ο οποίος θα είναι μεταξύ των επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν τον Εμμανουέλ Μακρόν στην επίσκεψη του στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα

ο κ. Pouyanne εστιάζει στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ήδη η Total για την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης αλλά και στο ότι η γαλλική πετρελαϊκή περιμένει το «πράσινο φως» από την ελληνική Βουλή για το οικόπεδο 2 της ελληνικής ΑΟΖ.

Όπως τονίζει η Total, που έχει ξεκινήσει ήδη γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, θέλει να εξερευνήσει τον υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο αυτό «έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για το ελληνικό Οικόπεδο 2 με τις εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια και Edison. Αναμένουμε την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως το τέλος τους έτους, ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Παράλληλα, σε κοινοπραξία με την ExxonMobil και τα ΕΛΠΕ, έχουμε ήδη εκφράσει στην ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον μας για εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης».

Σημειώνεται ότι η Total έχει παρουσία στη χώρα μας απ' το 1984 μέσω της θυγατρικής Total Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης πετρελαϊκών προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα