Άνοδος στην Ασία μετά τα καλά νέα για το αμερικανικό χρέος

Η άνοδος στη Wall Street μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για το «ταβάνι» του αμερικανικού χρέους βοήθησε τους ασιατικούς δείκτες να ενισχυθούν μετά τις χθεσινές πιέσεις.

Στο ταμπλό, ο Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,20%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με σημαντική άνοδο 1,22% με τις περισσότερες μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και αυτοκινήτου να ενισχύονται. Ανοδος 2,04%

για τη Samsung Electronics και 1,84% για τη Hyundai Motor.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με οριακές μεταβολές καθώς η άνοδος στον τομέα υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αντισταθμίστηκε από την πτώση άλλων κλάδων όπως η υγεία και οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite πτώση 0,49% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με απώλειες 0,28%.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ συνασπίστηκε με τους Δημοκρατικούς για να «περάσει» πακέτο που περιλαμβάνει και την αύξηση του ορίου του βραχυπρόθεσμου χρέους . Αν η δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν και την παροχή κεφαλαίων για τη στήριξη των πληγέντων του Χάρβεϊ, πάρει έγκριση από το Κογκρέσο, τότε θα μπορούσε να εμποδίσει μια στάση πληρωμών του ομοσπονδιακού χρέους.

Μετά την είδηση οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο με τον Dow Jones να κλέινει ενισχυμένος κατά 0,25% στις 21.807,64 μονάδες. Το δολάριο έχασε έδαφος έναντι του γεν, στο επίπεδο των 109,02 γεν, ενώ προς στιγμήν έπεσε και κάτω από τα 109 γεν.

Όπως αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της National Australia Bank, Rodrigo Catril, το γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικές εξελίξεις με τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανό ότι βοήθησε στη βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητη στα 1.335,25 δολ/ουγγιά, μετά το υψηλό της Τρίτης στα 1.344,21 δολ.
Το πετρέλαιο σημείωσε πτώση με τον διεθνή δείκτη του μπρεντ να σημειώνει απώλειες 0,31% στα 54,03 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό τύπου WTI να χάνει 0,16% στα 49,08 δολ/βαρέλι.

Τέλος, στον Καναδά, η κεντρική τράπεζα αύξησε κατά 25 μ.β. το επιτόκιο στο 1%, εξέλιξη που ενίσχυσε το καναδικό δολάριο στο 1,2228 έναντι του αμερικανικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα