JP Morgan: Απαγορεύει την πώληση πλαστικών στα γραφεία της στη Βρετανία

Απαγορευτικό στην πώληση πλαστικών αντικειμένων όπως μπουκάλια, ποτήρια και συσκευασίες φαγητού βάζει στα γραφεία της στη Βρετανία η JPMorgan. Η αμερικανική τράπεζα γίνεται με τον τρόπο αυτό η τελευταία εταιρεία που προσπαθεί να μειώσει τα απορρίμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο από τα γραφεία της στη Βρετανία με προσωπικό που αριθμεί

16.000 άτομα, προκύπτουν 7,5 εκατομμύρια πλαστικές συσκευασίες φαγητού και ροφημάτων. Η απαγόρευση άρχισε να ισχύει τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία θα αντικαταστήσει όλα τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούνται στα γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με αλουμίνιο ή συσκευασίες από άλλα υλικά, ενώ θα ανταλλάξει τις πλαστικές συσκευασίες γιαουρτιού και φρούτων με άλλες βιοδιασπώμενες.

Επίσης, είναι στη διαδικασία κατάργησης των 4,5 εκατ. χάρτινων κυπέλλων που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο κι θα χρησιμοποιεί πλέον 1.500 κούπες με το λογότυπο της JPMorgan για τους υπαλλήλους της στην Canary Wharf.

«Η πρωτοβουλία μας αποτελεί απλά ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να γίνει η παγκόσμια οικονομία λιγότερο καταναλωτική», αναφέρει ο δ/νων σύμβουλος και επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων André Abadie της JP Morgan.

H τράπεζα θα συνεχίσει να προσφέρει χάρτινα κύπελλα για τους πελάτες στους τρεις ορόφους των γραφείων της στα κεντρικά της στο Λονδίνο. Πάντως, τα καταστήματα Costa Coffee και Starbucks που λειτουργούν στα κεντρικά της, εξαιρούνται της απαγόρευσης.

Σημειώνεται ότι και η Goldman Sachs απαγόρευσε τα χάρτινα και τα πλαστικά κύπελλα στα γραφεία της στο Σίτι, ενώ εκμηδένισε τα πλαστικά απορρίμματα στις ΗΠΑ. Και η Bank of America Merrill Lynch αντικατέστησε τα πλαστικά κύπελλα με ανακυκλώσιμο χαρτί σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Η μόλυνση από πλαστικά έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στη Βρετανία μετά το ντοκιμαντέρ του BBC, Blue Planet II, που προβλήθηκε πέρυσι. Εδειχνε ότι 8 εκατ. τόνοι πλαστικών απόβλήτων ρίχνονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο.

Η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έχει υποσχεθεί να εξαφανίσει όλα τα πλαστικά απόβλητα στη Βρετανία έως το 2042, στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδίου 25ετούς διάρκειας. Ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, περιέχει έναν νέο φόρο στην κατασκευή και την εισαγωγή πλαστικών συσκευασιών που περιέχουν λιγότερο από 30% ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα