Happy end στα «stories» του Facebook

Ράλι έως και 13% καταγράφει η μετοχή της Facebook από νωρίς σήμερα, στον απόηχο των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φανερώνοντας πως η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δείχνει να ξεπερνά τα σκάνδαλα των προσωπικών δεδομένων που έχουν πιέσει τη μετοχή για μήνες.

Οι αναλυτές εκθείασαν τα αποτελέσματα τριμήνου, με πολλούς χρηματιστηριακούς παράγοντες να σχολιάζουν πως η εταιρεία

περνά από την άμυνα στην επίθεση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Stephen Ju.More της Credit Suisse. Πάνω από 10 επενδυτικοί οίκοι αντέδρασαν θετικά στα αποτελέσματα, αυξάνοντας τις τιμές-στόχους για τη μετοχή της εταιρείας.

Η μέση τιμή-στόχος βρίσκεται στα 191 δολάρια από 184 την Τρίτη.

Οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αυξήθηκαν στα 2,32 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, ενώ οι καθημερινοί χρήστες έφθασαν τα 1,52 δισεκατομμύρια.

Σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα της Facebook έδωσαν επίσης τα «stories» που είχαν happy end, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg, στα οποία έχει επικεντρωθεί η εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Τα έσοδά της εταιρείας (σχεδόν όλα από διαφήμιση) στο τέταρτο τετράμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 30%, φθάνοντας τα 16,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 6,88 δισ. ευρώ ή 2,38 δολάρια ανά μετοχή (έναντι 1,44 δολαρίου ανά μετοχή πριν ένα χρόνο).

Η αύξηση των χρηστών ήταν σημαντική σε μερικές χώρες (ιδίως σε Ινδία, Ινδονησία και Φιλιππίνες), αλλά πολύ πιο μικρή σε άλλες (ΗΠΑ), ενώ στην Ευρώπη, όπου οι μηνιαίοι χρήστες είχαν εμφανίσει μείωση σε δύο διαδοχικά τρίμηνα του 2018, ανέκαμψαν φθάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 381 εκατομμυρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Σε νέα σημαντική πηγή διαφημιστικών εσόδων εξελίσσεται το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, ενώ ο αριθμός εργαζομένων στο Facebook έφθασε τους 35.587 στο τέλος του 2018, αυξημένος κατά 42% σε σχέση με το τέλος του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα