Δήλωση του Τζανακόπουλου πυροδοτεί σενάρια για σχέδια διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ


Σενάρια για πιθανή δρομολόγηση αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής, πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο ώστε να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μετά την προαναγγελθείσα για αύριο παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου τον οποίο διαδέχεται στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ, πυροδότησε μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

και ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν είναι ηθικό η πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».
Ο κ.Τζανακόπουλος μάλιστα, έσπευσε να πει ότι αυτή η συνθήκη δεν αφορά μόνο τους ΑΝΕΛ, αλλά όλα τα κόμματα. Σύμφωνα με τις εμηνείες που πυροδότησε η δήλωσή του, οι όποιες αλλαγές τυχόν δρομολογηθούν, δεν θα αφορούν μόνο το κόμμα του πρώην κυβερνητικού εταίρου, αλλά θα δώσει και τη δυνατότητα επανασυγκρότησης της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Παρά τα σενάρια και τις ερμηνείες, ωστόσο, πηγές από τη Βουλή δήλωναν άγνοια για οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση της αλλαγής του κανονισμού του κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα