HSBC: Έντονη κινητικότητα μεγάλων πελατών λόγω Brexit

Μερικοί εκ των μεγαλύτερων πελατών της HSBC έχουν ήδη ζητήσει να μεταφερθούν οι δραστηριότητές τους μέσω γραφείων της τράπεζας στην κεντρική Ευρώπη και δεν φαίνονται διατεθειμένoι να περιμένουν να δουν πού θα καταλήξει η συμφωνία μεταξύ Βρετανίας – ΕΕ ενόψει Brexit.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς εμπορικής τραπεζικής, Νόελ Κουίν, οι πελάτες αυτοί ζητούν τη μεταφορά των εμπορικών και συναλλαγματικών δραστηριοτήτων

τους στα γραφεία της HSBC στο Παρίσι, ενώ στελέχη πολυεθνικών κάνουν σχέδια ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συμφωνίας που δεν αναμένεται πριν την παρέλευση δύο ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κουίν, ορισμένες εταιρείες εξετάζουν να τις συμφέρει να μετακινήσουν τα κεντρικά τους γραφεία τους σε ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό θα προϋπέθετε τη μετατροπή των γραφείων τους στη Βρετανία σε θυγατρικές των κεντρικών γραφείων που θα έχουν εγκατασταθεί σε κάποια πόλη της Ευρώπης. Αυτό θα σημάνει μετακινήσεις εργαζομένων αλλά και χαμένους φόρους για το βρετανικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον CEO της HSBC, Στιούαρτ Γκάλιβερ, στο Παρίσι θα μετεγκατασταθούν περίπου 1000 traders και πωλητές της τράπεζας που αντιστοιχούν στο 20% των εσόδων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα