DWN: Ο Ομπάμα ζήτησε υποστήριξη σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την ανάπτυξη της Bundeswehr, δηλαδή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και του ΝΑΤΟ στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Πολωνία και τις βαλτικές δημοκρατίες, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών, ήδη από την εποχή Γκορμπατσόφ, όταν ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης είχε συμφωνήσει, μετά την διάλυση

του Συμφώνου της Βαρσοβίας (του ΝΑΤΟ των πρώην Ανατολικών), στην απαγόρευση το ΝΑΤΟ να κινηθεί έστω και μία ίντσα ανατολικότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπάρακ Ομπάμα σε συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ, τον Ματέο Ρέντσι, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, στο Ανόβερο της Γερμανίας ζήτησε και συμφωνήθηκε γη εγκατάσταση στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης ενόπλων δυνάμεων και των πέντε χωρών, ώστε να προστατευτούν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από πιθανή ρωσική επιθετική ενέργεια.

Άγνωστο ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει ήδη κατηγορήσει από τον Ιανουάριο τον Μπαράκ Ομπαμα σαν ψεύτη, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι που έχει αναπτύξει η Ουάσιγκτον στην Ανατολική Ευρώπη σκοπό έχουν την προστασία των μελών του ΝΑΤΟ από το... Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα