«Υπεξαίρεση» του ταμείου τους από το Κράτος καταγγέλλουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι

Για «ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή» κατά των «αυξημένων εισφορών που κατέβαλαν επί χρόνια» κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους

«Υπεξαίρεση» χαρακτηρίζουν οι υγειονομικοί τη δέσμευση των εισφορών τους και ζητούν την απόσυρση των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν «τη ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί».

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων (Μιχάλης Βλασταράκος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,

Αθανάσιος Κατσίκης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Λουράντος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Νίκος Κόλμαν της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κα Μάγδα Βουδούρη εκ μέρους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) κατήγγειλαν την παραβίαση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της αρχής της αιτιολογημένης εμπιστοσύνης, που προασπίζει το συνταγματικό κράτος δικαίου και ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν την άμεση προστασία της δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα στα άρθρο 94 (παρ. 5 και 39 παρ. 15), προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών.

«Η υφαρπαγή των χρημάτων της ειδικής ρύθμισης της προσαύξησης των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ, φαλκιδεύει τα δια νόμου κατοχυρωμένα δικαιώματα των υγειονομικών, οι όποιοι πληρώνουν επί τόσα χρόνια αυξημένες κατά 50% ασφαλιστικές εισφορές», επισημαίνει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ).

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για καταλήστευση της νομοθετημένης προσαύξησης στη σύνταξη, καθώς δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση από την προσχηματική επίκληση μελλοντικής διενέργειας αναλογιστικής μελέτης.

«Ασφαλιστικό; Ποιο ασφαλιστικό; Ο Θεός να κάνει ασφαλιστικό, αυτό το νομοσχέδιο», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου κάνουν λόγο για ένα δεύτερο φορολογικό, καθώς δεν υπάρχουν μελέτες βιωσιμότητας ή αναλογιστικές μελέτες.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα