Baidu: Ο κινεζικός κολοσσός που κοντράρει τις Google και Tesla

Η απάντηση στην τεχνολογία αιχμής των αυτοκινούμενων οχημάτων από Google και Tesla έρχεται από την Κίνα. Συγκεκριμένα, από τον ιντερνετικό κολοσσό της Κίνας, Baidu, που έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων αυτοκίνητων μέχρι το 2020.

Η Baidu διαθέτει την τεχνολογία της σε κατασκευαστές αυτοκινήτων, καθώς φιλοδοξεί να είναι η εναλλακτική πλατφόρμα στην αυτοκινούμενη οδήγηση, προκαλώντας στα ίσια κολοσσούς όπως η Google και η Tesla.

Το νέο της πρότζεκτ ονομάζεται Apollo και θα παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να κατασκευάσουν αυτόνομα οχήματα. Όπως έκανε γνωστό θα διατίθενται διάφορα σχέδια, καθώς και μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού που θα περιλαμβάνει υπηρεσίες cloud.

Στην ουσία, η Baidu προσπαθεί να γίνει αυτό που είναι το Android της Google για τα έξυπνα τηλέφωνα – ένα λειτουργικό σύστημα που θα τροφοδοτεί έναν αριθμό αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Η τεχνολογία της Baidu θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο αρχικά για οδήγηση σε ένα περιορισμένο περιβάλλον και στη συνέχεια για συνθήκες οδήγησης σε αστικούς δρόμους , στα τέλη του έτους.

Μέχρι το 2020, το σχέδιο προβλέπει την αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και σε ανοιχτούς αστικούς δρόμους.

Η εταιρεία κάνει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα αυτό από το 2015, χρονιά που τέσταρε για πρώτη φορά αυτόνομα οχήματα σε δρόμους του Πεκίνου. Αργότερα, επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ, όπου έλαβε άδεια για παρόμοια τεστ στους δρόμους της Καλιφόρνια την περσινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα