Apple: Ετοιμάζει αντεπίθεση μέσω Κίνας

Την πρόθεσή της να δαπανήσει κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων σε επενδύσεις στην κινεζική αγορά, ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple, που βλέπει επιβράδυνση των πωλήσεων iPhones.

Συγκεκριμένα, η Apple σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων κέντρων καινοτομίας στην Κίνα (τον μεγαλύτερο παράκτιο εμπορικό εταίρο της) , όπου τα προϊόντα εγχώριων εταιρειών έχουν παραγκωνίσει τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων κινητής τηλεφωνίας της

αμερικανικής εταιρείας.

Ο CEO, Tim Cook, μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο σε οικονομικό φόρουμ στο Πεκίνο. Τα κέντρα θα δημιουργηθούν στις πόλεις της ανατολικής Κίνας, Σανγκάη και Σονζού.

Τέτοια κέντρα ήδη λειτουργούν στο Πεκίνο και τη Σενζέν. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει τουλάχιστον 507 εκατ. δολ. σε ινστιτούτα έρευνας.

Και τα τέσσερα κέντρα θα λειτουργήσουν εντός του έτους και αναμένεται πως θα βοηθήσουν την Apple να συνεργαστεί με τοπικούς φορείς, ενώ θα προσελκύσουν ταλέντα από τους τοπικούς προμηθευτές της, αλλά και από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο φόρουμ του Σαββατοκύριακου, ο Cook θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, όπως η Royal Dutch Shell και η Saudi Arabian.

Οι αποστολές iPhione στην Κίνα μειώθηκαν για πρώτη φορά σε ετήσια βάση το 2016 κι αυτό γιατί τοπικά μπραντς όπως αυτό της Huawei, της Oppo και της Vivo της έχουν πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς με συσκευές τεχνολογίας αιχμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα