Allianz: Επιβεβαιώνει τους στόχους για το 2017 μετά τα κέρδη α' τριμήνου

Η γερμανική ασφαλιστική Allianz εμμένει στον στόχο που έχει θέσει για τα λειτουργικά κέρδη της το 2017, υπογραμμίζοντας την ισχυρή παρουσία του ταμείου διαχείρισης ομολόγων PIMCO.

Στα κέρδη α' τριμήνου, η Allianz ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη 10,8 δισ. ευρώ, συν πλην 500 εκατ. ευρώ.

«Η Allianz

ξεκίνησε καλά το 2017 με αποτελέσματα που της επιτρέπουν να τηρήσει τους στόχου κερδοφορίας για το σύνολο του έτους», ανέφερε ο CEO, Dieter Wemmer.

Ο τομέας διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας που συμπεριλαμβάνει την PIMCO, ενισχύθηκε το α' τρίμηνο από άποψη επενδυτικών εισροών ύψους 21 δισ. ευρώ και τα υπό διαχείριση assets αυξήθηκαν κατά 3%.

Ωστόσο, ο κλάδος ακίνητης περιουσίας και ατυχημάτων της Allianz δέχθηκε πλήγμα λόγω ισχυρών καταιγίδων και μιας ρυθμιστικής αλλαγής στη Βρετανία που που αυξάνει τις προσωπικές αποζημιώσεις από τροχαία ατυχήματα, γεγονός που μείωσετα λειτουργικά της κέρδη κατά 12,7% στα 1,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο δείκτης φερεγγυότητας Solvency II για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, ήταν στο 218% στα τέλη του 2016 και 212% στα τέλη του α' τριμήνου του 2017, δηλαδή εντός του στόχου 180-220% που είχε θέσει η Allianz.

Keywords
Τυχαία Θέματα