Μεικτή η εικόνα στην Ασία – Βουτιά 20% για τη Noble

Πτώση κατέγραψαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, στα χνάρια της Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας λιανικής και της διψήφιας βουτιάς για τη μετοχή της, γεγονός που είχε επίπτωση στις μετοχές και άλλων εταιρειών λιανικής.. Παράλληλα, τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών του G7.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei με πτώση 0,63%. Ο νοτιοκορεατικός Kospi με απώλειες 0,54%..

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1%.
Μεικτή

η εικόνα στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,39% και τον Shenzhen Composite να κλείνει με απώλειες 0,239%. Ανοδος 0,07% στο Χονγκ Κονγκ.

Στην Ασία, οι μετοχές των εταιρειών λιανικής εμφανίζουν μεικτή εικόνα. Η νοτιοκορεατική Lotte Shopping με άνοδο 2,73%, ενώ στην Αυστραλία οι περισσότερες σημείωσαν απώλειες. Η Myer με πτώση 2,55% και η Harvey Norman με απώλειες 2,8%.

Στη Σιγκαπούρη, βουτιά 20% σημείωσε η μετοχή της Noble Group, η οποία υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική ημέρα, μετά τις ζημιές που ανακοίνωσε η εταιρεία για το α' τρίμηνο του έτους παρά τις προσπάθειες αναδιάρθρωσής της. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Richard Elman δήλωσε πως θα παραιτηθεί.

Η DBS Researched διατήρησε την σύσταση hold για τις μετοχές της Noble, αναφέροντας ωστόσο ότι τα ερωτήματα για την ικανότητά της να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα, παραμένουν.
Σημειώνεται ότι η Noble ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημιές 129,3 εκατ. δολάρια το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα