Alibaba - Ford ενώνουν δυνάμεις για νέες ευκαιρίες στο λιανεμπόριο

Ο όμιλος Alibaba υπέγραψε συμφωνία με τη Ford Motor με στόχο να συνεργαστούν σε τομείς όπως το cloud computing, η συνδεσιμότητα και το λιανικό εμπόριο. Η συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει και την πώληση οχημάτων της Ford στη διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων της Alibaba,

Tmall, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Alibaba αναφέρει πως οι θυγατρικές της Alimama και η AliOS θα συνεργαστούν με τη Ford στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα έχει διάρκεια τριών ετών.

Σε ό,τι αφορά την πώληση αυτοκινήτων της Ford μέσω της πλατφόρμας Tmall, το Reuters χθες μετέδιδε ότι η Ford σκέφτεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, καθώς αναθεωρεί την στρατηγική της στην Κίνα με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και CEO της Ford, Jim Hackett, ανακοίνωσε ότι η συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας έρχεται να ενισχύσει το όραμά της για την κατασκευή «έξυπνων αυτοκινήτων».

Οι πωλήσεις της Ford στην Κίνα έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων τάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ζήτησης για βασικές εκδόσεις αυτοκινήτων σε μικρότερες πόλεις.

Εν τω μεταξύ, και η Alibaba αυξάνει την παρουσία της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Banma Technologies, μια συνεργασία με την SAIC Motor Corp Ltd που αναπτύσσει αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν σύνδεση στο Internet.

Keywords
Τυχαία Θέματα