Οι Έλληνες και η Revolut

του Κώστα Τσαούση

Το τοπίο της τραπεζικής αγοράς αλλά και εν γένει, της αγοράς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων αλλάζει. Και αλλάζει δραστικά με την συμβολή και των «νέων δυνάμεων», των fintech εταιρειών που διεκδικούν με αξιώσεις μερίδια, θέσεις και ηγετικούς ρόλους στην αγορά της επόμενης ημέρας.
Μια εξ αυτών των fintech εταιρειών είναι και η Revolut. Η έδρα της το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δραστηριότητες της μπορούν και να συνοψιστούν στο μότο: «Μια τράπεζα στο κινητό σας».

Η

βρετανικής καταγωγής fintech με την διεθνή παρουσία συνδυάζει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι με χρεωστική κάρτα Mastercard η VISA (virtual και κανονική) με μεταφορές χρημάτων χωρίς χρέωση σε όλο τον κόσμο στη βάση της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintechs στον κόσμο, με σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, και πάνω από 50.000 εγγεγραμμένους Έλληνες χρήστες σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, με την Ελλάδα να αποτελεί πλέον την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της.

Μην το προσπεράσετε αυτό το στοιχείο, παρακαλώ! 50 χιλιάδες συμπατριώτες μας χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Revolut – έστω και αν αυτό έχει συμβεί μια και μόνη φορά. Αυτό είναι το ένα στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει ακροατήριο που σε κάθε περίπτωση μπορεί και να διαμορφώνεται στη βάση υπαρκτών αναγκών.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η δράση της Revolut και το ενδιαφέρον της σε σχέση με τα ελληνικά πράγματα. Όταν η ελληνική αγορά είναι η τρίτη στη λίστα σου δεν είναι καθόλου εύκολο να μην ασχοληθείς με αυτήν – σήμερα ή αύριο, μόνος ή με συνεργασίες…

Αλλά, τι μπορεί να κάνει ένας ενδιαφερόμενος με ένα λογαριασμό Revolut;

1. Δημιουργία τρεχούμενου λογαριασμού μέσα από την εφαρμογή σε μόλις 60 sec.

2. Δωρεάν μεταφορές χρημάτων (παντού, σε όλο τον κόσμο) στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.

3. Χρήση δίχως επιπλέον χρέωσης σε πάνω από 130 νομίσματα με ανέπαφες συναλλαγές με τη κάρτα MasterCard. Η κάρτα λειτουργεί ως τοπική κάρτα οπουδήποτε και μετατρέπει αυτόματα τα χρήματά σας στο τοπικό νόμισμα χρησιμοποιώντας την καλύτερη διαθέσιμη συναλλαγματική ισοτιμία χωρίς προμήθεια.

4. Λήψη ειδοποιήσεων και ενημερώσεων για τις συναλλαγές σας όσο συχνά εσείς επιθυμείτε.

5. Επιλογή και ανταλλαγή 25 διαφορετικών νομισμάτων μέσω της εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο και με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.

Και τέλος, η Revolut τώρα βάζει πόδι και στα cryptocurrencies!

H Revolut από σήμερα θα επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να κατέχουν και να ανταλλάζουν Bitcoin, Litecoin και Ethereum σε δευτερόλεπτα μέσα από την εφαρμογή.

Τις λεπτομέρειες τις αφήνω για τους ειδικούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα