Σε συζητήσεις για την απόκτηση της GVC Holding η Ladbrokes Coral

Σε κοινή τους δήλωση, Ladbrokes Coral και GVC Holding ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με πρόταση που κατέθεσε η βρετανική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Ladbrokes Coral για την εξαγορά της GVC με τίμημα 3,9 δισ. στερλίνες ή 5,2 δισ. δολάρια.

Μια πιθανή συμφωνία θα αποδώσει στους μετόχους της Ladbrokes Coral σχεδόν το 46,5% της νέας εταιρείας που θα προκύψει, και το υπόλοιπο ποσοστό θα περάσει στους μετόχους τη GVC.

Επίσης θα δώσει στους μετόχους της Ladbrokes το ποσό των

32,7 πενών ανά μετοχή, με «πιθανή περαιτέρω αξία] μέχρι και 42,8 πένες αναλόγως του αποτελέσματος της αξιολόγησης της κυβέρνησης για τα τερματικά στοιχημάτων.

Αυτό θα αποτιμά την Ladbrokes στις 1,609 πένες ανά μετοχή, συν την περαιτέρω αξία μέχρι και 42,8 πενών ανά μετοχή, ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Η GVC, ιδιοκτήτρια της Sportingbet και άλλων εταιρειών στοιχηματισμού, πρέπει να υποβάλλει πρόταση ή να αποχωρήσει από την προσπάθεια απόκτησης της Ladbrokes, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GVC, Kenneth Alexander, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο και στη συγχωνευμένη εταιρεία.

Η μετοχή της Ladbrokes καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 26%.

Σημειώνεται ότι η Ladbrokes Coral δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Ladbrokes και της Gala Coral τον Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τις δυο εταιρείες, εάν κλείσει η συμφωνία, ο νέος όμιλος πόυ θα προκύψει αναμένεται να επωφεληθεί από τη λειτουργία δύο διαφορετικών μπραντς σε διαφορετικές αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα