14 ρομαντικά μέρη για τις 14 Φλεβάρη

Μπορεί για κάποιους κάθε μέρα να είναι γιορτή, αλλά κανέναν δεν χαλάει να γιορτάσει με το ταίρι του άλλο ένα βράδυ τον έρωτά του. Δες, λοιπόν, 14 στέκια στην πόλη που θα… ερωτευτείς!

Black Duck – το αρτιστίκ
Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, η μαύρη πάπια του κέντρου της Αθήνας είναι το σωστό μέρος. Cafe, bar, εστιατόριο και γκαλερί, φιλοξενεί συχνά εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας

σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής. Από το Black Duck δε λείπουν όμως και οι προσεγμένες γεύσεις, όπως πλευρώτους σχάρας με ταλαγάνι, ωραία ψημένη Chuck eye από Black Angus και κριθαρότο με ούζο και γαρίδες. Στα συν και η καλή μουσική. Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα, τηλ. 210 3234760.

Cap Cap – το cafe
Πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι παραμυθένια; Τότε χρειάζεσαι και το ανάλογο σκηνικό. Πάρε τον Βαλεντίνο σου, λοιπόν, για καφεδάκι και γλυκό στο Cap Cap. Και μη βιαστείς να πεις ότι τα cafes δεν ταιριάζουν για του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα κέικ με μια ζεστή σοκολάτα σε ένα σκηνικό με τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα είναι ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα. Άλλωστε, η νύχτα είναι μεγάλη και μπορείτε να συνεχίσετε… Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ. 210 5904116.

Blue Bird – το μπαράκι
Αυτό το μικρό μπαράκι με τη διακριτική κατακόκκινη πρόσοψη θα το ερωτευτείς από την πρώτη στιγμή και θα γίνει το στέκι σου εάν κινείσαι στο κέντρο. Στο Blue Bird θα απολαύσεις το ποτό και το κρασί σου συνοδεία πιάτων με αλλαντικά και τυριά, ακούγοντας jazz και lounge ήχους. Ό,τι πρέπει δηλαδή για χαλάρωση και ερωτικές εξομολογήσεις. Ηπίτου 4, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ. 210 3249616.

Pink Elephant – το έθνικ
Αν θέλεις να δώσεις έναν εξωτικό αέρα στην έξοδό σου, τότε το λιλιπούτειο ινδικό εστιατόριο Pink Elephant είναι ιδανικό. Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα της ινδικής κουζίνας, από πιτούλες νααν σκέτες ή με γέμιση, κοτόπουλο tandoori ή tikka masala μέχρι καυτερό αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και βότανα ή καυτερό μοσχαράκι nihari. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και το vindaloo, το διάσημο καυτερό πιάτο με πατάτες. Όσο για τον χώρο; Μικρός και ζεστός με λίγα τραπεζάκια, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814600.

Sale & Pepe – το ιταλικό
Το διάσημο ιταλικό εστιατόριο για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα αποτελεί ιδανική πρόταση για δείπνο που κλέβει τις εντυπώσεις. Εσύ θα εντυπωσιάσεις το ταίρι σου με την επιλογή σου και το ολοκληρωμένο μενού 4 πιάτων που έχουν ετοιμάσει ειδικά για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα σας μαγέψει και τους 2 με τις γεύσεις του. Το μενού ξεκινά με βελουτέ από κολοκύθα με τραγανή πολέντα και χαβιάρι σολομού και χειροποίητα ζυμαρικά -επέλεξε ανάμεσα σε ραβιόλια γεμιστά με ροφό, σάλτσα από βούτυρο, γαρίδες και ντοματίνια κυκλαδίτικα ή taglierini με ραγού από πάπια. Τα διλήμματα συνεχίζονται και στα κυρίως, όπου επιλέγεις ανάμεσα σε κοκκοράκι γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και δαμάσκηνα με λαχανικά εποχής, scaloppini al Marsala από μοσχάρι Black Angus και τραγανές πατάτες ή γαρίδες σε κρούστα ψωμιού με βελουτέ από κολοκυθάκια, δυόσμο και πατατοσαλάτα. Η μέρα απαιτεί γλυκό ή αλλιώς κρέμα μασκαρπόνε με φλούδες σοκολάτα “after eight” και φρέσκιες φράουλες. Κόστος: 48 ευρώ το άτομο. Σημείωσε ότι την Κυριακή λειτουργούν από τις 14:00, ενώ μέχρι τις 21:00 είναι διαθέσιμος και ο κατάλογος a la carte. Αριστίππου 34, Κολωνάκι, τηλ. 210 7234102.

Matsuhisa – το ιαπωνικό των νοτίων
Οι ορκισμένοι sushi-lovers επιλέγουν ιαπωνικά και για τη μέρα των ερωτευμένων. Αν είσαι στα νότια το Matsuhisa Athens έχει μια φοβερή πρόταση για εσένα και το ταίρι σου, με ένα ολοκληρωμένο Valentine’s Omakase Menu 6 πιάτων παρακαλώ, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται με ένα ποτήρι σαμπάνια Cattier Blanc de Blancs -Glamour Brut (λευκή) για τους κυρίους και Glamour Rose για τις κυρίες. Το μενού που λες ξεκινά με Matsuhisa amuse bouche με στρείδια, σιγομαγειρεμένο σολομό, sushi φυσικά και σαλάτα με baby σπανάκι και χτένια και συνεχίζεται με ψάρι, μοσχαρίσιο φιλέτο για 2 και consomme μανιταριών, ενώ ολοκληρώνεται με ανάλαφρη yuzu pie. Επιπλέον, μόνο για τις 14 Φεβρουαρίου ισχύει και ειδική τιμής για το κρασί Whispering Angel στα 50 ευρώ η απλή φιάλη και στα 100 ευρώ η magnum και για την σαμπάνια Cattier Blanc de Blancs Signature στα 110 ευρώ. Στα συν και η live jazz μουσική! Κόστος: 120 ευρώ το άτομο. Απόλλωνος 40, Αστέρας Βουλιαγμένης, τηλ. 210 8960510.

Rakkan – το ιαπωνικό των βορείων
Οι βόρειοι πάλι επιλέγουν σίγουρα το γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο της Κηφισιάς, που εκτός από το φοβερό, ειδικά σχεδιασμένο γι αυτή τη μέρα μενού, έχουν ετοιμάσει και μια μουσική έκπληξη που θα σας ενθουσιάσει. Ο λόγος για τη Μυρτώ Ναούμ και το νέο, groovy κουιντέτο της που ντύνουν μουσικά τη βραδιά με αισθησιακές jazz μπαλάντες και ευρηματικές διασκευές σε funk, soul και latin ρυθμούς. Όσο για το μενού 4 πιάτων, περιλαμβάνει “surf & turf” με 2 είδη carpaccio με χτένια και βοδινό σε yuzu soy, σερβιρισμένα με baby salad, “lovely dragon” – crispy soft shell crab mango, μαγιονέζα , αγγούρι και φέτες από mango και kiwi και φιλέτο μοσχαριού με λαχανικά baby, yuzu bairnaise και sauce από άγρια μούρα. Στο επιδόρπιο, υποκύπτεις σε ένα chocolate dome με ganache λευκής σοκολάτας και κομπόστα κόκκινων φρούτων σε κρούστα από ζαχαρωδη κόκκινα τριαντάφυλλα. Κόστος 50 ευρώ το άτομο. Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941.

Βαρούλκο Seaside – το θαλασσινό
Αν το κορίτσι θέλει θάλασσα, μην του χαλάσεις χατίρι. Βάλτε πλώρη για Πειραιά και για το γνωστό για το προσεγμένο φαγητό του Λευτέρη Λαζάρου Βαρούλκο Seaside, που έχει ετοιμάσει όχι 1 αλλά 2 διαφορετικά μενού: το Heartbeat Menu και το Love Attack Menu -ερωτικά ακόμη και στο όνομα τους. Μάλιστα, σερβίρονται και το Σάββατο και την Κυριακή, valentine weekend δηλαδή! Για να πάρεις μια γεύση, το Heartbeat Menu που κοστίζει 50 ευρώ, περιλαμβάνει μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, φιλέτο σολομού με chorizo και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα, ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα amaretto. Στο Love Attack Menu που είναι λίγο μεγαλύτερο και κοστίζει 60 ευρώ, βρίσκεις ζελεδάκι ούζου και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σεβίτσε τσιπούρας, μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας και ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα amaretto. Και τα 2 μενού κλείνουν με “surprise me” επιδόρπιο. Σημείωσε ότι στο εστιατόριο θα φιλοξενούνται και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον έρωτα, σε συνεργασία με τη γκαλερί “Τεχνοχώρος”. Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400.

El Convento Del Arte – το αισθησιακό
Ένας άκρως θεατρικός χώρος, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία. Εδώ, ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας έχει επιμεληθεί ένα μενού που θα σας μείνει αξέχαστο: home made μπρεζαόλα, τηγανητό κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα βατόμουρο, φιλέτο σολομού σε ελαφρύ φρικασέ χειμωνιάτικων χορταρικών και λαχανικών. Μετά το δείπνο δεν αποκλείεται να βρεθείς και στην πίστα χορεύοντας αργεντίνικο τάνγκο, καθώς εδώ το φαγητό συνοδεύεται από μουσικο-χορευτικά και θεατρικά events. Τσάμπα, νομίζεις, το λένε “Μοναστήρι της Τέχνης”; Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5200602.

The Dalliance House – το ρομαντικό
Το όνομά του σημαίνει “το σπίτι του φλερτ” και είναι αλήθεια ότι το νέο all-day στέκι των βορείων προαστίων προφέρεται για ρομαντική έξοδο όλες τις ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε πιάτα με ένα twist όμως από Δύση και Ανατολή, όπως ταρτάρ σολομού με γιαούρτι, μουστάρδα, σχοινόπρασο και ζελέ λάιμ, τόνο tataki σε κρούστα μπαχαρικών με λάιμ, φουντούκι και wakame, καρπάτσιο μόσχου με παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και μοσχαρίσια ταλιάτα με κρέμα πατάτας και άγρια μανιτάρια. Στα συν τα 11 signature cocktails τους. Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ. 210 6230775.

Nice n Easy – το organic bistro
Είσαστε από εκείνα τα ζευγάρια που προσέχουν τη διατροφή τους και επιλέγουν μόνο βιολογικά προϊόντα; Τα εστιατόρια Nice n Easy στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, με τον ξεχωριστό κατάλογο με πιάτα “βαφτισμένα” από διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ και την επιμονή στα ποιοτικά βιολογικά υλικά της κουζίνας είναι ένα και ένα για εσάς. Όσο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχουν προσθέσει στο μενού πιάτα εμπνευσμένα από τον μικρό θεό του έρωτα, όπως ταρτάρ μισοκαπνισμένου σολομού με μυρωδικά και αβοκάντο, σαλάτα του έρωτα με πικάντικη ρόκα και τραγανά χειμωνιάτικα σαλατικά με ρόδια, κάσιους και cranberries, “surf n turf” φιλετάκια μινιόν με γαρίδες σε σάλτσα Madera και βελούδινο πουρέ από κολοκάσια και για το τέλος, ganache bitter chocolate με μαριναρισμένες φράουλες σε σάλτσα από parfait D’ amour. Το καλύτερο; Το καλωσόρισμα περιλαμβάνει cocktail σαμπάνιας για όλους ! Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014.

Vintage – το wine bar
Ένας οινικός παράδεισος για τους λάτρεις του είδους με μαρμάρινα τραπέζια, πολυελαίους και μια εντυπωσιακή κάβα ακριβώς δίπλα στο μπαρ με τουλάχιστον 200 ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Πολλές επιλογές σε ποτήρι και μια αξιοπρεπής ποικιλία σε αλλαντικά και τυριά δένουν με το concept της ημέρας. Μητροπόλεως 66-68, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ. 213 0296570.

Μελίαρτος – για brunch
Brunch αποκλειστικά για ερωτευμένους έχει ετοιμάσει για αυτή την Κυριακή, από τις 11:00 ως τις 14:00, ο Μελίαρτος και μάλιστα σε πολύ φιλική προς τα ζευγάρια τιμή, μιας και απολαμβάνετε το brunch με το ταίρι σας στην τιμή για ένα άτομο -14 ευρώ και για τους δύο δηλαδή. Ξεκινήστε από νωρίς τους εορτασμούς της μέρας με γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, όπως καγιανά με με τριμμένη φέτα και σαλάτα, ομελέτα με παστράμι Καρδίτσας και τυριά Μυτιλήνης και σπιτική γαλατόπιτα, παρέα με μυρωδάτο καφέ και φρέσκους χυμούς και συνεχίστε με ρομαντική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Ερμού 65 & Αιόλου, Αθήνα, τηλ. 210 3237379.

Noel – για cocktails
Το bar που δίνει γιορτινή διάθεση σε κάθε μας έξοδο στο κέντρο της πόλης, είναι από τα καλύτερα μέρη για να βγείτε για cocktails και τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άσε που το πριγκιπικό σκηνικό του δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση που ταιριάζει πολύ στη μέρα. Όσο για τα cocktails, ετοιμάσου για πολύ πρωτότυπες προτάσεις, όπως το αρκετά spicy Fiery Malabar με μίγμα ινδικών μπαχαρικών, ξηρό βερμούτ και τσίλι -αυτή η μέρα σηκώνει τα πικάντικα! Κολοκοτρώνη 59Β (Στοά Κουρτάκη), Αθήνα, τηλ. 211 2159534.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Άγιος Βαλεντίνος, duck, αθηνα, cafe, black, chuck, τηλ, κεικ, σοκολατα, blue, jazz, συνταγμα, pink, κοτοπουλο, μοσχαρι, διλήμματα, athens, glamour, rose, sushi, σαλατα, baby, angel, φιάλη, signature, live, latin, shell, kiwi, sauce, πειραιας, love, valentine, weekend, σεφ, home, θεατρο, house, σημαίνει, twist, nice, easy, bistro, cocktail, vintage, wine, μυτιληνη, noel, βγείτε, συνταγμα live, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, κινημα πατατας, Valentine Day, μπαρακι, glamour, αγιου βαλεντινου, μανιταροσουπα, χειροποιητα, βγείτε, γαλατοπιτα, ροδια, αβοκαντο, βοτανα, γεμιστα, διατροφη, ζυμαρικα, θαλασσα, κηφισια, μουσικη, ομελετα, ριζοτο, σεφ, φραουλες, φρικασε, shell, αιγαλεω, ελαιολαδο, αρνακι, ατμοσφαιρα, ατομο, βατομουρο, βοδινο, βραδια, βραδυ, βρισκεις, γαριδες, φαγητο, γευση, γινει, γιαουρτι, δαμασκηνα, διλήμματα, ευρω, υπαρχει, εκθεσεις, ενα και ενα, εργα, ερμου, εστιατορια, ετικετες, ζευγαρια, ζελε, ζεστη, ζεστη σοκολατα, ισχυει, καβα, καβουρι, κηφισιας, κρασι, κυμινο, λαδι, λαζαρου, λαχανικα, λεωφορος, μακρια, μανιταρια, μιγμα, μικρο, μπενακη, μπορειτε, νυχτα, ξεκινημα, ουζο, ονομα, πατατοσαλατα, πεστο, πιατα, πλωρη, τανγκο, ροκα, σαββατο, σιγουρα, σπανακι, σπιτι, τιμη, τηλ, τυρι, φετα, φυσικα, φιάλη, φοβερο, φωλια, χαβιαρι, χαλανδρι, ωρες, athens, angel, baby, black, blue, cafe, chuck, cocktail, duck, δωσεις, easy, ειδη, love, γευσεις, γιορτη, γλυκο, γλυκες, house, home, ιδανικο, jazz, kiwi, κυριακη, latin, μεινει, μοιαζει, nice, pink, ποτο, ψαρι, rose, sauce, σημαίνει, signature, sushi, σωστο, twist, τυρια, υλικα, valentine, weekend, wine
Τυχαία Θέματα