Ξάνοιγμα των μαλλιών σας στο σπίτι: Τα βασικά λάθη που κάνετε

Το ξάνοιγμα των μαλλιών είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που συνήθως κάνετε στο κομμωτήριο. Παρ’ όλα αυτά κάποιες από εσάς θέλετε να μειώσετε τα έξοδα σας ή δεν έχετε χρόνο οπότε το προσπαθείτε μόνες στο σπίτι. Γνωρίζουμε ότι έχετε παρακολουθήσει αρκετά tutorial και παράλληλα έχετε παρατηρήσει τον haircolorist.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura R (@laura_r) στις 12 Σεπ,

2018 στις 2:23 πμ PDT


Αν λοιπόν το τολμήσετε θα πρέπει να προσέξετε γιατί υπάρχουν βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Λάθος 1ο: Δεν κάνετε σωστή έρευνα. Δεν είστε επαγγελματίες και αυτό πρέπει να υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Οπότε θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε αν η ποιότητα των μαλλιών σας είναι κατάλληλη για ξάνοιγμα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα πολύ λεπτά μαλλιά είναι ευαίσθητα και καλό θα είναι να αποφύγετε τη διαδικασία. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε καλά το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε είναι το καλύτερο και αυτό μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να σας το υποδείξει. Καλό λοιπόν είναι να πάρετε τη γνώμη του.

Λάθος 2ο: Δεν προετοιμάζετε σωστά τα μαλλιά σας. Πριν από τη συγκεκριμένη χημική επεξεργασία πρέπει να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας ώστε να μην καταστραφούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα λούσετε τις τελευταίες 24 ώρες ώστε να αποκτήσουν φυσική λιπαρότητα που θα τα προστατεύσει και παράλληλα να απλώσετε σε όλη την επιφάνεια coconut oil ακριβώς πριν τη διαδικασία του ξανοίγματος.

Λάθος 3ο: Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα εργαλεία. Θα χρειαστείτε ένα μπολ, γάντια, πινέλο, χτένα και clips. Προσοχή: Κανένα από τα εργαλεία δεν επιτρέπεται να είναι μεταλλικό αφού υπάρχει πιθανότητα να καεί από το προϊόν ξανοίγματος.

Λάθος 4ο: Παρακάμπτετε το τεστ αλλεργίας. Οι περισσότερες δεν έχετε αλλεργία στο οξυζενέ αλλά αν χρησιμοποιείτε και χρώμα είναι απαραίτητο να κάνετε το τεστ. Μία μέρα πριν λοιπόν απλώνετε ελάχιστη ποσότητα του μίγματος στην κλείδωση του χεριού σας πίσω από το αυτί. Το αφήνετε να στεγνώσει και κοιτάτε προσεχτικά για τυχόν ερεθισμό ή κοκκινίλα. Αν αρχίσει να σας καίει ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο κρύο νερό και αυτό φυσικά σημαίνει ότι έχετε αλλεργία.

Λάθος 5ο: Είστε ανεξάρτητες και το γνωρίζουμε. Θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνες σας αλλά στη συγκεκριμένη διαδικασία θα χρειαστείτε βοήθεια αφού είναι μάλλον δύσκολο να απλώσετε το προϊόν σε όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει λοιπόν να επιστρατεύσετε τη μητέρα σας, την αδερφή σας ή την κολλητή σας.

Λάθος 6ο: Αφήνετε το ξανοιχτικό περισσότερη ώρα απ’ ότι πρέπει. Η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά. Από εκεί και πέρα το προϊόν σταματά να λειτουργεί. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Θα πρέπει κάθε 10 λεπτά να το ελέγχετε ώστε να βλέπετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε. Εναλλακτικά μπορείτε να απλώσετε το μείγμα αρχικά στο μήκος το μαλλιών, να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια να περάσετε τις ρίζες.

Διαβάστε ακόμη:

Φεστιβάλ Καννών: Οι ωραιότερες beauty εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων!

Οι μεγαλύτερες τάσεις της επόμενης σεζόν είναι αφιερωμένες στα 80’s: Big hair και χρωματιστό μακιγιάζ!

Keywords
Τυχαία Θέματα