Βασίλισσα Ελισάβετ: Το αστρονομικό ποσό που θα κοστίσει η κηδεία της στη Βρετανία

Ένα πέπλο πένθους έχει καλύψει τη Βρετανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Η μακροβιότερη μονάρχης άφησε την τελευταία πνοή της την Πέμπτη 8/9 στο κάστρο του Μπαλμόραλ, προκαλώντας θλίψη τόσο στους οικείους της όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες, η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/9 στο αββαείο

του Γουεστμίνστερ, ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο που θέλει τη Βασίλισσα να κηδεύεται δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της. Παράλληλα, θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται στην περίπτωση ενός τέτοιου θανάτου, τιμώντας έτσι τον νεκρό.

Πριν «φύγει» από τη ζωή, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε σχεδιάσει λεπτομερώς την κηδεία της, στην οποία θα παρευρεθεί πλήθος ξένων ηγετών. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η επιλογή του αββαείου του Γουεστμίνστερ δεν ήταν τυχαία, καθώς μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 2.000 άτομα, γεγονός που εξυπηρετεί το πλήθος κόσμου που θα παρευρεθεί για να την αποχαιρετήσει.

Στο συγκεκριμένο μέρος, μάλιστα, η Βασίλισσα Ελισάβετ στέφθηκε Βασίλισσα ενώ παντρεύτηκε και τον σύζυγό της, Φίλιππο. Το κόστος της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να είναι αστρονομικό, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται πως θα κοστίσει πάνω από έξι δισ. λίρες.

Διαβάστε ακόμα:

 Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της κηδείας της

Ιωάννα Τούνη – Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Κάνουν την ίδια γυμναστική στην εγκυμοσύνη τους

 Στέλιος Νιάκαρης: «Πήγα σε casting και μου είπε “γδύσου και θα πάρεις τη δουλειά”»

Keywords
Τυχαία Θέματα