Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της κηδείας της

Η Βασιλίσσα Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη 8/9 σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο του Μπαλμόραλ, προκαλώντας θλίψη και βαρύ πένθος στη Βρετανία. Μετά από 70 χρόνια βασιλείας της, το στέμμα παραλαμβάνει ο γιος της, Κάρολος Γ’, του οποίου η στέψη έγινε το πρωί του Σαββάτου 10/9.

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της. Όπως μετέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega,

η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει τη Δευτέρα 19/9 στο στο αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Αύριο, Κυριακή 11/9, το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο ενώ την Τρίτη 13/9 θα μεταφερθεί στο Λονδίνο και θα παραμείνει στο παλάτι του Γουεστμίνστερ μέχρι το πρωί της κηδείας.

Ο χώρος που θα βρίσκεται το φέρετρο θα είναι ανοιχτός 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η εκλιπούσα θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ‘ θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια σειρά εμφανίσεων, καθώς εκτός από τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του στη Σκωτία, θα συναντήσει πολιτικούς και πολιτειακούς ηγέτες στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Διαβάστε ακόμα:

Στέλιος Νιάκαρης: «Πήγα σε casting και μου είπε “γδύσου και θα πάρεις τη δουλειά”»

 Δούκισσα Νομικού: Συνεχίζει τις βουτιές στη θάλασσα! Οι νέες φωτογραφίες με μαγιό

 Survivor All Star: Τα δύο πρόσωπα που θέλει ο Ατζούν Ιλίτζαλι αλλά αυτά συζητούν και για το J2US

Keywords
Τυχαία Θέματα