Βασίλης Καλλίδης: Το πλήρες μενού του ρεβεγιόν -Δροσερή σαλάτα, μους σολομού, χοιρινή σπάλα, αμυγδαλότουρτα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Το πλήρες μενού του ρεβεγιόν που αποτελείται από δροσερή σαλάτα, μους σολομού, χοιρινή σπάλα και αμυγδαλότουρτα! Δείτε παρακάτω τα υλικά και τις εκτελέσεις.

Δροσερή σαλάτα με πρασινάδες, ξινόμηλο και παντζάρι

Υλικά:

2 πακέτα πρασινάδες για σαλάτα

1 ξινόμηλο

1 ώμο παντζάρι

1/2 φλ

ξηροί καρποί

1/2 φλ ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Απλώνουμε

σε μια πιατέλα τις πρασινάδες, το τριμμένο παντζάρι και τους ξηρούς καρπούς. Τρίβουμε το μήλο στο πολυμίξερ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Αφράτη μους σολομού με ανθότυρο

Υλικά:

500 γρ ανθότυρο

1 πακέτο καπνιστός σολομός

2 κεσεδάκια τυρί κρέμα

1 κοφτό κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. μουστάρδα

1/2 φλ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

4-5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο σολομό και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ με μεμβράνη. Απλώνουμε τη μους και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.  Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή κριτσίνια και κράκερς.

Ζουμερή χοιρινή σπάλα στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά:

1 χοιρινή σπάλα περίπου 3 κιλά

2 ποτήρια βυσσινάδα

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

7-8 σκελίδες σκόρδο

αλάτι και πιπέρι

για τα λαχανικά:

1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών

1/2 κιλό καρότα

1 κιλό πατατούλες

1/2 φλ κράνμπερι

3 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαιράκι και μπήγουμε μέσα τα σκόρδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε τριγύρω τη βυσσινάδα και το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 3,5 ώρες.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να μη καεί το ταψί. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά και Σ ένα άλλο κατσαρολάκι τα λαχανάκια μαζί με τα καρότα για 8 λεπτά. Σουρώνουμε και βάζουμε τα λαχανικά Σ ένα γυάλινο ταψάκι.

Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, το μείγμα μπαχαρικών, τα κράνμπερι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε στους 180 βαθμούς, μαζί με το χοιρινό για 30 λεπτά

Αφράτη τούρτα αμυγδάλου

Υλικά:

1 πακέτο σαβουαγιάρ

2 φλ γάλα

2 φλ σαντιγί

1 φακελάκια κρέμα πατισερί στιγμής

2,5 φλ γάλα

1 φλ αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 190 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-8 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χοντροσπάμε στο πολυμιξεράκι. Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ με το γάλα και τα απλώνουμε σ’ ένα μπολ.

Χτυπάμε την πατισερί με το υπόλοιπο γάλα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με τα μισά αμύγδαλα. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να δέσει το γλυκό.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα