Βασίλης Καλλίδης: Κοτόπουλο με κουρκουμά και σαλάτα κινόα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στο Κοτόπουλο με κουρκουμά και σαλάτα κινόα! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

800 γρ στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια
1 κεσεδάκι γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ Στραγγιστό & αγαπημένο
1 κρεμμύδι

σε χοντρά κυβάκια
1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια
2 σκ.σκόρδο δε φετάκια
2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 ματσάκι κολιανδρος
λίγο αλάτι

για την κινόα:
2 φλ κινόα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό και αγαπημένο ΚΡΙ ΚΡΙ
2 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 ραπανάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
χυμός από 2 λαίμ
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την πατάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, λίγο νερό και το αλάτι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουνε από πάνω το γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό. Ξεπλένουμε την κινόα με νερό από τη βρύση μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό.

Βάζουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το νερό, από τη βρύση. Βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 περίπου λεπτά.

Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το αβοκάντο σε κυβάκια, τα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, το αλάτι και τον χυμό από τα λάιμ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το γιαούρτι στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα