Τζιοβάνι Σκαράτζι: Ο πρώην παίκτης του MasterChef εκκένωσε το σπίτι του στη Ρόδο – «Φύγαμε μέσα στη νύχτα»

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Ρόδου, βλέποντας τις δασικές εκτάσεις να καίγονται δίχως τέλος. Εδώ και οκτώ μέρες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να θέσουν εντός ελέγχου τις φλόγες, ωστόσο ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι, που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο MasterChef, και η σύζυγός του, Βίκυ, ζουν στη Ρόδο και αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το σπίτι τους, μετά από εντολή που έδωσε η πολιτική προστασία προκειμένου

να είναι ασφαλείς.

Οι δυο τους μίλησαν στην εκπομπή «ALPHA Τώρα» για τις δύσκολες στιγμές που περνούν, αποκαλύπτοντας πως εκκένωσαν το σπίτι τους μέσα στη νύχτα.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι και η Βίκυ μιλούν για τη φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο και τους ανάγκασε να εκκενώσουν το σπίτι τους

«Βρισκόμαστε στην πόλη της Ρόδου καθότι έχουμε φίλους και μας φιλοξενούν ευτυχώς γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Δεν σκέφτηκα ότι απειλούμαστε γιατί η αστυνομία και η πυροσβεστική ήταν εκεί. Από ένα σημείο και μετά δεν σε ενδιαφέρει και η περιουσία. Λες να σωθούμε εμείς, να φύγουμε.

Ωστόσο δεν νιώσαμε ούτε μία στιγμή απειλή για τη ζωή μας. Το τονίζω αυτό γιατί οι άνθρωποι εδώ και 8 μέρες σβήνουν. Έχασαν τον ύπνο τους. Φύγαμε νύχτα. Τα μαζέψαμε και φύγαμε. Χάθηκε μια σεζόν, κάηκαν ξενοδοχεία» είπε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Τζιοβάνι Σκαράτζι, Βίκυ.

«Το χωριό που δουλεύουμε είναι ακριβώς το επόμενο από εκεί που σταμάτησε η φωτιά. Είναι το Γεννάδι και μετά εμείς. Το Γεννάδι και το Κιοτάρι είναι τα χωριά που πάμε κάθε μέρα για ψώνια. Για μένα ήταν κάτι εντελώς καινούργιο το ότι μας ζήτησαν να φύγουμε από το σπίτι μας. Το πρώτο ήταν να είμαστε ασφαλείς.

Κάθε στιγμή σκέφτομαι τι θα γίνει τώρα. Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στη φύση. Η μεγάλη ερώτηση είναι και τι θα συμβεί στον τουρισμό. Σίγουρα αυτή την εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα. Σήμερα θα πάμε στο χωριό να δούμε με τα μάτια μας τι έχει γίνει. Μπορεί από την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε», είπε από την πλευρά του ο Τζιοβάνι Σκαράτζι.

Διαβάστε ακόμα:

 Βίκυ Καγιά – Ηλίας Κρασσάς: Ερωτευμένοι στη Μύκονο! Τα φιλιά σε βραδινή έξοδο

 Ρόδος: Το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που συνεργείο της ΕΡΤ απειλείται από τη φωτιά

 Αντίνοος Αλμπάνης: Απαντά στους επικριτές του για τις αναρτήσεις εν μέσω των πυρκαγιών

Keywords
Τυχαία Θέματα