Θέλετε το γυαλιστερό κραγιόν να αποκτήσει ματ υφη; Δείτε τους τρόπους (video)

Η ματ υφή στα χείλη είναι μεγάλο trend. Το θεωρώ απίθανο λοιπόν να μην έχετε ένα ματ κραγιόν στο νεσεσέρ σας. Ξέρω, δεν έχετε τεράστια γκάμα όπως ίσως ισχύει για τα υπόλοιπα κραγιόν αλλά μην σκάτε. Υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε το έξτρα ενδατικό ή λαμπερό κραγιόν σας σε ματ.

Θα χρειαστείτε δύο μολύβια χειλιών, μια σκιά στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν, πούδρα και ένα χαρτομάντιλο.

Το ένα μολύβι χειλιών πρέπει

να έχει ένα τόνο πιο ανοιχτό από το κραγιόν και το δεύτερο έναν τόνο πιο σκούρο. Με το σκούρο κάνετε περίγραμμα και με το ανοιχτό θα “μαλακώσετε” και θα σβήσετε την σκληρή απόχρωση του πρώτου. Με το χαρτομάντιλο ταμπονάρετε τα χείλη ώστε να εξαφανιστεί η γυαλάδα του κραγιόν.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας και πάλι το χαρτομάντιλο και αφού προηγουμένως θα το έχετε “περάσει” πάνω από τη σκιά θα ταμπονάρετε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Ή εναλλακτικά θα κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την πούδρα.

Με αυτό τον τρόπο το glossy κραγιόν θα δείχνει έξτρα ματ αλλά και το χρώμα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση. Και φυσικά θα παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες.

Επίσης μπορείτε να βάλετε το χαρτομάντιλο πάνω στα χείλη και με ένα πινέλο να ταμπονάρετε με πούδρα ή να αποκτήσετε το ειδικό προϊόν που απλώνεται πάνω στα χείλη και μετατρέπει απευθείας το κραγιόν σας, όποια υφή κι αν έχει, σε ματ.

Δείτε τους δύο τελευταίους τρόπους στο video που ακολουθεί

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα δύο μυστικά που κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει πιο λεπτό

H Kylie Jenner σας δείχνει πως θα πετύχετε το make up look των Χριστουγέννων!

Keywords
Τυχαία Θέματα