Τα 7 βασικά βήματα για λαμπερή και πεντακάθαρη επιδερμίδα!

Η επιδερμίδα σας είναι θαμπή; Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι έχετε μια σωστή ρουτίνα καθημερινής περιποίησης δεν έχετε καταφέρει να της χαρίσετε λάμψη και μια super καθαρή όψη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι κάνετε λάθος ή παραλείπετε ένα ή και περισσότερα από τα βασικά βήματα τα οποία είναι 7! Φυσικά οι beauty experts τα αποκάλυψαν ώστε τώρα το καλοκαίρι

το δέρμα σας να είναι ωραιότερο παρά ποτέ.

Ας τα δούμε:

Βήμα 1ο: Καθαρίστε την επιδερμίδα δύο φορές την ημέρα. Γνωρίζετε άλλωστε πως είναι εκτεθειμένη και πρέπει να απομακρύνετε εκτός από το μακιγιάζ τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα. Αν δεν πλένετε το πρόσωπο σας κάθε πρωί και βράδυ οι πόροι σας κλείνουν και συγκρατούν μέσα τους όλα τα υπολείμματα. Χρησιμοποιείστε μια απαλή φόρμουλα κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας που απομακρύνει τα μακιγιάζ και παράλληλα επιτρέπει στα φυσικά έλαια του προσώπου να παραμένουν αναλλοίωτα.

Βήμα 2ο: Κάνετε απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Είναι ότι καλύτερο αφού ανοίγει του πόρους, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει το δέρμα. Χρησιμοποιείστε προϊόν που περιέχει γλυκολικό ή λακτικό οξύ στη σύνθεση του ειδικά αν έχετε ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα. Αν πάλι το δέρμα σας είναι λιπαρό με τάση ακμής επιλέξτε μια φόρμουλα με σαλικυλικό οξύ.

Βήμα 3ο: Γνωρίστε τους ορούς. Είναι το προϊόν περιποίησης που θα χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σας. Επιλέξτε έναν με αντιοξειδωτική δράση που σημαίνει ότι πρέπει να περιέχει βιταμίνες C και B αλλά και υαλουρονικό οξύ το οποίο προσφέρει έξτρα ενυδάτωση.

Βήμα 4ο: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή μην ξεγελιέστε. Χρειάζεται την απαραίτητη υγρασία ώστε να αποκτήσει φυσική λάμψη και ισορροπία. Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ.

Βήμα 5ο: Γνωρίστε τα προϊόντα με ρετινόλη δηλαδή όσα περιέχουν βιταμίνη Α στη σύνθεση τους τα οποία ενισχύουν το κολλαγόνο της επιδερμίδα χαρίζοντας λάμψη. Επειδή πρόκειται για δυνατές φόρμουλες απλώστε τα τοπικά δύο φορές την εβδομάδα και μόνο βράδυ.

Βήμα 6ο: Φορέστε τη μάσκα και το απολεπιστικό σας. Ειδικά αν έχετε τάση λιπαρότητα ένα προϊόν με ξυλάνθρακα στη σύνθεση του, δύο φορές την εβδομάδα, που απομακρύνει τις ανεπιθύμητες γυαλάδες και ανοίγει τους πόρους.

Βήμα 7ο: Ποτέ χωρίς αντηλιακό. Αν θέλετε ένα καθαρό, από κηλίδες και πανάδες, δέρμα τότε πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάθε πρωί να απλώνετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ματ κονσίλερ που θα σας σώσουν τις μέρες που η λιπαρότητα κάνει την εμφάνισή της!

Τα αγαπημένα βερνίκια νυχιών των celebrity nail artists

Keywords
Τυχαία Θέματα