Φώτης Ντούλος: ο σκιέρ που γοήτευε τα νότια προάστια την δεκαετία του ’80

14:57 2/6/2019 - Πηγή: People

O Φώτης Ντούλος, θεωρείται αυτή τη στιγμή, κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, ύποπτος για την δολοφονία της συζύγου του Jennifer Ντούλου. Χθες Κυριακή, συνελήφθη μαζί με την σύντροφό του, την 44χρονη Μισέλ Τροκόνις, με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων. Ποιος είναι όμως ο Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας που κατάφερε να ενσαρκώσει -για λίγο, το αμερικάνικο όνειρο;

Ο Φώτης Ντούλος,

51 ετών, γεννήθηκε το 1968 στην Τουρκία, όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι τον θυμούνται από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η παρουσία του δεν περνούσε απαρατήρητη στα νότια προάστια της Αθήνας όπου σύχναζε. Όμορφος, ιδιαίτερα γοητευτικός και αθλητικός, τραβούσε αμέσως την προσοχή, όπως αναφέρει στο peoplegreece.com σοσιαλιτέ της εποχής. Μαζί με τα αδέλφια του, την Μαρία Χριστίνα και τον Ματθαίο (Μαθιό για τους φίλους του), ήταν από τα «cool» παιδιά της εποχής, παιδιά που ξεχώριζαν ταυτόχρονα για τους καλούς τους τρόπους.

Υπόθεση Τζένιφερ Ντούλος: Το χρονικό, η δικαστική διαμάχη και η μεταφορά του Φώτη Ντούλου στο αστυνομικό τμήμα

Ο Ντούλος ξεκίνησε να φοιτά το 1975 στο δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, από το λύκειο του οποίου αποφοίτησε το 1986. Ακολούθησαν σπουδές στις ΗΠΑ, ένα καλοκαίρι στο Harvard με μαθήματα στα Οικονομικά, πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island το 1989, ενώ πήρε MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School το 1997. Στο πανεπιστήμιο Brown γνώρισε την κατά ένα χρόνο μικρότερή του Jennifer Farber.

Jennifer Dulos

Η Jennifer, γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης, σπούδαζε στο Brown δημιουργική γραφή και αποφοίτησε το 1990. H μητέρα της Gloria Farber είναι γνωστή φιλάνθρωπος, ενώ ο πατέρας της, Hilliard Farber, γνωστός τραπεζίτης. Αντιπρόεδρος της Chase Manhattan Bank και με δική του χρηματιστηριακή εταιρεία, την Hilliard Farber & Co., απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Φώτης Ντούλος εργάστηκε από το 1989 και μέχρι το 1995, στην εταιρεία Petros Doulos & Co, προφανώς του πατέρα του, και στην εταιρεία Cap Gemini Ernst & Young από το 1997 έως το 2004.

Το 2004, παντρεύτηκε την Jennifer, και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Fore Group Inc. στο Κονέκτικατ. Την εταιρεία, που κατασκεύαζε πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές Farmington Valley και Fairfield County χρηματοδότησε, σύμφωνα με τις καταθέσεις της Jennifer, ο πατέρας της. Πολύ σύντομα ο Φώτης Ντούλος διακρίθηκε για τη σκληρή δουλειά του και τις ικανότητες επικοινωνίας του. Η εταιρεία έγινε γρήγορα γνωστή και κέρδισε αρκετά βραβεία.

Σε συνέντευξή του το 2014 στο website American Builders Quarterly δήλωνε πως «Πάντα με ενδιέφερε η αγορά των ακινήτων. Καθώς μεγάλωνα έβλεπα την αδελφή μου, 13 χρόνια μεγαλύτερή μου, να ανθίζει στην καριέρα της ως αρχιτέκτων και πάντα μου άρεσε η αισθητική στα σπίτια».

Μέχρι πριν 2 χρόνια, που η Jennifer κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ζούσαν με τα 5 τους παιδιά, Πέτρο, Θεόδωρο, Χριστιάνα, Κωνσταντίνο και Κλέα-Νόελ, από 8 έως 13 ετών, στην πόλη Farmington, σε μια πολυτελή έπαυλη στην εξοχή το οποίο κατασκεύασε η εταιρεία του. Το σπίτι έχει βγει τον τελευταίο καιρό προς πώληση για το ποσό των 4,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα ερχόταν πολύ συχνά, όχι μόνο για να δει την οικογένειά του, αλλά και για τις ευκαιρίες που είχε να αγωνιστεί στο αγαπημένο του σπορ, το θαλάσσιο σκι με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Στην ίδια ομάδα αγωνίζονται και τα 3 από τα πέντε παιδιά του, κερδίζοντας συνεχώς μετάλλια και την πρώτη θέση στους αγώνες. Όμως, στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Τζένιφερ ισχυρίζεται πως το σκι του είχε γίνει εμμονή και επέμενε να προπονεί τα παιδιά του σκληρά προκειμένου να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ισχυρίστηκε πως ο ένας τους γιος απέκτησε ψυχολογικά προβλήματα από την πίεση, καθώς η προπόνηση ήταν σκληρή και επίπονη και διαρκούσε μερικές φορές έως και 11 ώρες την ημέρα.

Όταν τα παιδιά δήλωσαν ήθελαν να σταματήσουν το σκι, σύμφωνα με την Τζένιφερ, εκείνος έγινε εξαιρετικά βίαιος, άρπαξε τα σκι και τα έσπασε πάνω σε έναν βράχο.

Η Τζένιφερ Ντούλου κατέθεσε πως ο Φώτης την απειλούσε πως θα πάρει τα 5 τους παιδιά και θα «εξαφανιστεί» στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα. «Δεν θα μας βρεις ποτέ», της δήλωσε.

Σε άλλη της κατάθεση ισχυρίστηκε πως ο Φώτης είχε κάνει αίτηση για έκδοση ελληνικού διαβατηρίου για τον ίδιο και τα παιδιά, καθώς το δικαστήριο είχε ζητήσει και από τους δύο να παραδώσουν τα αμερικάνικα διαβατήριά τους όσο κρατούσε η ακροαματική διαδικασία για την επιμέλεια των παιδιών.

Ο Φώτης Ντούλος τον τελευταίο καιρό έχει σχέση με την αργεντίνικης καταγωγής Michelle Troconis Arreaza, 42 ετών, πρώην παρουσιάστρια και παραγωγό στο κανάλι ESPN της Αργεντινής. Η ίδια έχει μια κόρη. Η Michelle εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία του Ντούλου και φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο διαζύγιο, καθώς η Τζένιφερ δήλωσε στην αίτηση διαζυγίου πως η σχέση τους είχε ξεκινήσει ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος.

Αμέσως μετά την αίτηση διαζυγίου, η Troconis μετακόμισε στην έπαυλη στο Farmington, από όπου είχε μόλις φύγει η Τζένιφερ και τα παιδιά.

Mε την συνεργάτιδα και ερωμένη του Michelle Troconis

Ο Ντούλος και η Troconis κρατούνται αυτή τη στιγμή στο αστυνομικό τμήμα, και αναμένεται να παρουσιαστούν στον ανακριτή στις 3 Ιουνίου. Η εγγύηση έχει οριστεί στο ποσό των 500 χιλιάδων δολλαρίων για τον καθένα.

Η έρευνα για να βρεθεί η Jennifer συνεχίζεται ακόμη.

PeopleGreece Instafeed

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιος, Φώτης Ντούλος,poios, fotis ntoulos