Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το on air σχόλιο για τον Γιώργο Λιάγκα -«Την έχει πατήσει, πώς τις κάνει αυτές τις δηλώσεις;»

Το Σάββατο 9/6 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά το Athens Pride 2023 με τεράστια επιτυχία, αφού το κέντρο της Αθήνας πλυμμύρισε από χιλιάδες κόσμο και χρώματα στην πορεία υπερηφάνειας.

Ωστόσο, με αφορμή την υπόθεση ενός ανήλικου που κατήγγειλε τους γονείς του επειδή αντιδρούν στις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε με αιχμηρό τρόπο την Τρίτη 13/6 για το Athens

Pride στον αέρα της εκπομπής «Το Πρω1νό» του ΑΝΤ1. Μέσα σ’ όλα, ο παρουσιαστής τόνισε on air ότι «άλλο να υπερασπιστώ την ισότητα των ανθρώπων και άλλο να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν».

Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του ΑΝΤ1

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, κάτι το οποίο υπερασπίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μου αρέσει εμένα η εκδοχή της διαφορετικότητας, για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός όμως για μένα είναι ο κλόουν.

Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος, είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε οτιδήποτε. Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετη από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχθώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά στο ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο να αποδεχθεί το παιδί της;

Για μένα, το ζητούμενο είναι να γίνουν πράγματα, ώστε αυτή η μάνα να καταλάβει ότι το παιδί της πρέπει να το αγαπάει, άσχετα με το αν γουστάρει να πηγαίνει με γυναίκες, με άντρες, με οτιδήποτε. Αυτό είναι το ζητούμενο και η εικόνα αυτή βοηθάει τη μάνα αυτή να το καταλάβει; Για μένα, η εικόνα που το βοηθάει είναι το σίριαλ του Καπουτζίδη.

Το ζητούμενο δεν είναι πέντε χαριτωμένοι άνθρωποι να πάνε να βγάλουν φωτογραφίες πολιτικοί ή πολιτικάντηδες για να καπηλευτούν την ιστορία αυτή. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μάνα ή πατέρας που να μην αποδέχεται το παιδί του όπως είναι», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολίασε το πρωί της Τετάρτης 14/6 στον αέρα του «Happy Day» το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα για το Athens Pride, τονίζοντας αρχικά με απορία πως «ο Γιώργος, που την έχει πατήσει, πώς τις κάνει αυτές τις δηλώσεις;».

Όσα είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον Γιώργο Λιάγκα

Τότε, η Τίνα Μεσσαροπούλου επεσήμανε: «Νομίζω ότι δεν τον πειράζει. Τον Γιώργο τον θρέφουν αυτές οι δηλώσεις στην πραγματικότητα», με τον Δημήτρη Παπανώτα να λέει: «Λάθη, λάθη, λάθη. Έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αυτό είναι μία ανόητη άποψη. Εκκεντρικούς, ανεύθυνους, γελοίους βρίσκεις παντού, είτε είναι άντρες, είτε είναι γυναίκες, γκέι, στρέιτ».

«Αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, στα οποία και να έχεις μία άποψη, πρέπει να προσέχεις πώς τη διατυπώνεις. Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιώργος δε γενίκευσε και δεν προσέβαλε τους πάντες γιατί φαντάζομαι ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει μάχη για τα δικαιώματα. Ίσως ήθελε να εστιάσει σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων με μία πιο εκκεντρική εμφάνιση. Δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και να γενικεύεις μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία και εκδήλωση, επειδή κάποιοι ήταν υπερβολικά εκκεντρικοί και υπερβολικά βαμμένοι», πρόσθεσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.


Διαβάστε ακόμα:

Γη της Ελιάς: Οι υποψίες του Κουράκου για την εμπλοκή της Ευτυχίας στον φόνο του Ανέστη αρχίζουν να πυκνώνουν

Ανθή Βούλγαρη: «Μετά την περιπέτεια υγείας μου άλλαξαν τα πράγματα»

Survivor All Star: Οι δύο νέοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Keywords
Τυχαία Θέματα