Σωστή αποθεραπεία μετά την προπόνηση…

Όσο ευεργετική είναι η γυμναστική για το σώμα σου, άλλο τόσο είναι και η αποθεραπεία μετά από αυτήν. Η σωστή αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση, θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή ”πιασίματος” ενώ αποδεδειγμένα επιταχύνει την πρόοδο και την απόδοσή σου. Μάθε λοιπόν μερικά μυστικά για τη σωστή αποθεραπεία.

”Ζέσταμα” και ”κρύωμα”
Σωστή προετοιμασία των μυών χρειάζεται τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση. Ξεκίνα και τελείωσε με διατάσεις για να μειώσεις τον πόνο των μυών, να βελτιώσεις την ευλυγισία

σου και να μπεις ευκολότερα στην επόμενη προπόνηση.

Ενυδατώσου
Κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης το σώμα χάνει πολλά υγρά μέσω του ιδρώτα, τα οποία και πρέπει να αναπληρώσει για να αποφύγεις τις κράμπες. Πίνε νερό καθόλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ για να λάβεις φυσικούς ηλεκτρολύτες μπορείς να καταναλώνεις και νερό καρύδας.

Φάε σωστά και ισορροπημένα
Επέλεξε μία ισορροπημένη διατροφή που θα αναπληρώνει την ενέργεια που έχασες από την προπόνηση. Φάε έναν καλό συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθράκων που θα θρέψει τους μυς σου μετά από μια έντονη προπόνηση.

Κοιμήσου καλά
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρουμε γιατί ο καλός ύπνος είναι βασικός για τον οργανισμό σου και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί ως κομμάτι της σωστής αποθεραπείας.

Διάβασε επίσης: Push ups… τόσο καιρό τα έκανες λάθος!

Keywords
Τυχαία Θέματα