Σάββας Πούμπουρας: Στο πλευρό των πυρόπληκτων στη Ρόδο – «Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε μια γροθιά»

Ο Σάββας Πούμπουρας βρίσκεται εδώ και ένα εικοσιτετράωρο στη Ρόδο και βοηθάει με τον δικό του τρόπο τους πυρόπληκτους, τους πυροσβέστες κι όλους όσοι τον έχουν ανάγκη. Ο γνωστός παρουσιαστής ταξίδεψε στο νησί μαζί με φίλους και συνεργάτες και ασχολείται με τη συλλογή τροφίμων και το μαγείρεμα.

Το πρωί της Τρίτης, ο Σάββας Πούμπουρας μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» για την απόφασή του να αποχωριστεί την οικογένειά του και να σπεύσει στη Ρόδο.

Ο Σάββας Πούμπουρας για τις φωτιές στη Ρόδο

«Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε

μια γροθιά και βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Βρίσκομαι στον δημοτικό οργανισμό στη Ρόδο, εδώ που βγαίνει το συσσίτιο για τους άστεγους και εκείνους που έχουν πρόβλημα και χρησιμοποιήσαμε αυτή την κουζίνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε φαγητό αρχικά για τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή και στη συνέχεια για όλους όσους το χρειάζονται», είπε αρχικά ο Σάββα Πούμπουρας.

Και συνέχισε, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο: «Δεν θέλω να μπούμε πάλι στην διαδικασία να μιλήσουμε για τον πόνο και τα σπίτια που καίγονται. Το θέμα είναι τι κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο κόσμος πολλές φορές βγαίνει και κρίνει τις καρότσες που κουβάλησαν τον κόσμο, το πώς έγινε η διαφυγή κι άλλα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές, οι οποίοι πήγαν με τα ίδια τους τα μέσα, γιατί δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα και ο Δήμος πόσα πούλμαν να βάλει, όλοι βάλανε τον οβολό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Οι τουρίστες ήταν τα περισσότερα από χαρούμενοι που ανέβηκαν σε αυτές καρότσες και λέγανε “ευχαριστώ” και κλαίγανε και προσπαθούσαν να δώσουν και λεφτά για την μεταφορά τους τα οποία αρνούνταν οι Ροδίτες εδώ.

Τα πράγματα είναι τραγικά, αλλά μέσα πολλά αυτά φυτρώνει λουλούδι από την αγάπη του κόσμου. Οπότε ας μείνουμε λίγο στο καλό που γίνεται αυτή τη στιγμή για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και όλη την υπόλοιπη κατάσταση. Έρχεται ο κόσμος και βοηθάει σε χρόνο μηδέν δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά ό,τι ζητήσουμε είναι εδώ είναι τόσο μαγικό αυτό».

Διαβάστε ακόμα:

 Βίκυ Καγιά – Ηλίας Κρασσάς: Ερωτευμένοι στη Μύκονο! Τα φιλιά σε βραδινή έξοδο

 Ρόδος: Το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που συνεργείο της ΕΡΤ απειλείται από τη φωτιά

 Αντίνοος Αλμπάνης: Απαντά στους επικριτές του για τις αναρτήσεις εν μέσω των πυρκαγιών

Keywords
Τυχαία Θέματα