Πρω1νό -Ανδρέας Ηλιάδης για υπόθεση Πάτρας: «Πείτε μου αν θα λέγατε δολοφόνο μία μητέρα που έκλαιγε στην εντατική για το παιδί της»

Στο «Πρω1νό» μίλησε σήμερα (15/4) ο Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο εντατικολόγος που ήταν στο πλευρό της 9χρονης Τζωρτζίνας μέχρι και την τελευταία στιγμή, μίλησε στην δημοσιογράφο της εκπομπής, Κέλλυ Χεινοπώρου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις κινήσεις που έκανε όταν άρχισε να συνειδητοποιεί  πως η συμπεριφορά των δύο γονιών ήταν περίεργη.

Ο ίδιος ανέφερε

πως ο ρόλος του ως εντατικολόγος είναι συγκεκριμένος και με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Στη συνέχεια, τόνισε πως ο γιατρός στην εντατική εκτός από τον ασθενή, συνεργάζεται και με την οικογένεια, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση.

Όπως επεσήμανε, είχε δει πως η οικογένεια χρειαζόταν κάποια βοήθεια και τόνισε για τα το αν θα μπορούσαν να σωθούν τα παιδία: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να σωθούν, αλλά ξέρω ότι το σύστημα θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι η οικογένεια χρειαζόταν φροντίδα».

Για το αν έκανε καταγγελία, ο γιατρός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με δύο θανάτους, φανταστείτε να έκανα καταγγελία για ανθρωποκτονία. Η μήνυση θα ήταν το λιγότερο. Θα έβγαινα να πω για μία μάνα που είχε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από το κράτος, θα την έλεγα φονιά.

Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι οι κινήσεις που έκανα ήταν σωστές. Βάλτε τα πράγματα κάτω και πείτε μου αν εσείς αν θα λέγατε δολοφόνο μία μητέρα που έκλαιγε στην εντατική για το παιδί της που έπαθε καρδιακή προσβολή».

Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται ικανοποίηση που η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε, απάντησε: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί εμείς στην εντατική θέλουμε να σώζουμε ζωές».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: 

Τι είναι σέξι για τους άντρες; Η sex therapist Ειρήνη Χειρδάρη μας δίνει την απάντηση! Δες το βίντεο!

Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού για σήμερα 15/4

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Εξεπλάγην όταν άκουσα τον σύντροφό μου να μου κάνει πρόταση γάμου»

Keywords
Τυχαία Θέματα