Ποια καλλυντικά κατά της κυτταρίτιδας έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα; Η Θεανώ Μπέλλα μας εξηγεί

Φυσικά και υπάρχουν καλλυντικά κατά τις κυτταρίτιδας που έχουν αποτέλεσμα, όμως πρέπει να πληρούν κάποιες βασικές προδιαγραφές. Τα καλά καλλυντικά κυτταρίτιδας, όπως τονίζει η Θεανώ Μπέλλα, περιέχουν δύο είδη δραστικών ουσιών, λιπολυτικές ουσίες και λεμφοδιεγερτικές ουσίες, με έμφαση στις δεύτερες. «Οι λιπολυτικές ουσίες διασπούν τα λίπος των λιποκυττάρων, ενώ οι λεμφοδιεγερτικές ουσίες διεγείρουν τη λεμφική απορροή και απομακρύνουν τα περιττά συστατικά που προκύπτουν από τη λιπόλυση. Ο συνδυασμός λιπολυτικών και λεμφοδιεγερτικών ουσιών οδηγεί στην πραγματική μείωση της κυτταρίτιδας. Δραστικές ουσίες και των δύο κατηγοριών για την κυτταρίτιδα είναι η καφεΐνη, κάποια εκχυλίσματα βοτάνων και ορισμένα αιθέρια έλαια (δενδρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου, γεράνιου κ.ά.) που επιτείνουν τη λεμφική απορροή και δρουν συσφιγκτικά. Επίσης βιταμίνες, κυρίως Α και Ε, που επαναφέρουν τη φυσιολογική αρχιτεκτονική του δέρματος», εξηγεί η Θεανώ.

Πώς χρησιμοποιούμε σωστά τις κρέμες και τα τζελ κατά τις κυτταρίτιδας; Τα καλλυντικά κατά τις κυτταρίτιδας πρέπει να απλώνονται στην εκάστοτε περιοχή με μικρές κυκλικές κινήσεις. «Αρχίζουμε πάντα από την κοιλιά, όπου γίνονται κυκλικές κινήσεις πέριξ του ομφαλού. Αυτό είναι απαραίτητο για να ελευθερωθεί η λεμφική ροή προς το θωρακικό πόρο. Κατόπιν πηγαίνουμε στους γλουτούς και μηρούς, κάνοντας απαλό μασάζ με κατεύθυνση προς τα επάνω. Κατόπιν γίνεται μασάζ στις γάμπες και στη συνέχεια στα χέρια, αρχίζοντας πάντα από ψηλά. Μόνο με αυτήν τη σειρά έχουν αποτέλεσμα τα καλλυντικά κυτταρίτιδας» εξηγεί η Θεανώ.

Η χρήση πρέπει να είναι καθημερινή, πρωί και βράδυ, ιδανικά μετά το ντους σε ελαφρά νωπή επιδερμίδα.

H Θεανώ Μπέλλα είναι η αισθητικός που εμπιστεύονται για το πρόσωπο και το σώμα τους πολλές κυρίες της ελληνικής showbiz, καθώς πάντα προτείνει εξατομικευμένες θεραπείες με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα