Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Ευριπιώτη

Η εξόδιος ακολουθία για τον Κώστα Ευριπιώτη ψάλλεται αυτή την ώρα στο νεκροταφείο Ηλιούπολης. Συντετριμμένοι από τον χαμό του η οικογένεια και οι συνάδελφοι του αγαπημένου ηθοποιού ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα τον ξαναδούν.

Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε την περασμένη Πέμπτη από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο. Τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του και νοσηλευόταν στο Σπηλιοπούλειο Ίδρυμα, από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε εδώ και καιρό ένα πρόβλημα υγείας στον εγκέφαλο το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει με μια λεπτή

χειρουργική επέμβαση, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα επανήλθε.

Συγκεκριμένα, η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ηθοποιός ετοιμαζόταν τότε να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» αλλά ξεχνούσε τα λόγια του και ξεκίνησε να κάνει εξετάσεις, που τον οδήγησαν στην συνέχεια στο χειρουργείο. Από το πλευρό του όλο αυτό τον καιρό της νοσηλείας δεν έφυγε η σύντροφός του Λίλιαν Μπότση αλλά και οι δυο γιοι του Αδαμάντιος και Ίωνας. Η οικογένεια του Κώστα Ευριπιώτη ζήτησε σε όσους παραβρεθούν στην κηδεία, αντί στεφάνων να προσφέρουν χρήματα, τα οποία θα πάνε για ενίσχυση στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι οι δύο του γιοι Αδαμάντιος, Ευριπιώτης, Ίωνας Ευριπιώτης και η πρώην σύζυγος του Βάλια Κωστοπούλου έφθασαν στην εκκλησία που ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πλήθος συναδέλφων και φίλων του ηθοποιού έφτασαν εκεί στις 3 το μεσημέρι για να τον αποχαιρετήσουν…

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης.

Στην ηλικία των 17 ετών «έχασε» τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.

Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «’Αντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «’Αντρες έτοιμοι για όλα», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» κ.ά.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως ο «παλιός» σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος» στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά».

Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.

Πηγή φωτογραφιών: NDP

Keywords
Τυχαία Θέματα