«Πήρα λοιπόν 15 κιλά μέσα σε δύο μήνες! Έπαθα μεγάλο σοκ»

Η Χριστίνα Πάζιου, έχοντας μοναδικό όνειρο ζωής από μικρό κορίτσι να γίνει μια επιτυχημένη γυμνάστρια, κλήθηκε στα 18 της χρόνια να έρθει αντιμέτωπη με τη βουλιμία.
Πάλεψε, το ξεπέρασε και πλέον είναι η ιδανική για να καθοδηγήσει τον άνθρωπο που την επισκέπτεται φοβούμενος ότι δεν θα τα καταφέρει. Η ίδια εξομολογείται την ιστορία της στην Μαρία Παπαϊωάννου και στο περιοδικό People…

H Χριστίνα βρέθηκε στα 18 της χρόνια να σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Ωστόσο,

οι πρώτοι μήνες στην πρωτεύουσα δεν ήταν σίγουρα αυτοί που ονειρευόταν.

«Τους πρώτους μήνες δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, λόγω του ότι έφυγα μακριά από τον τόπο μου (ζούσε στην Αμφιλοχία) και έμενα σε ένα συγγενικό σπίτι, μέχρι να εγκατασταθώ μόνη μου σε ένα διαμέρισμα. Στο σπίτι δεν μαγειρεύαμε συχνά και τρώγαμε πολύ απέξω. Στο μεταξύ, εκείνη την περίοδο οι σχολές είχαν απεργίες, με αποτέλεσμα να μην κάνω τίποτα σε επίπεδο αθλητισμού. Ξαφνικά λοιπόν βρίσκομαι στην Αθήνα χωρίς να έχει ξεκινήσει η σχολή μου, δεν έχω δικό μου σπίτι και εκεί που βρίσκομαι δεν τρώω υγιεινά. Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου πρόβλημα όσον αφορά το φαγητό και το αν θα πάρω κιλά, οπότε έτρωγα πιστεύοντας ότι δεν θα παχύνω. Πήρα λοιπόν 15 κιλά μέσα σε δύο μήνες, και μάλιστα χωρίς να το καταλάβω» εξηγεί.

Όταν ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει τα μαθήματα στη σχολή, ήρθε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνη: «Βρήκα το σπίτι όπου θα έμενα και όταν ήρθε η στιγμή να φορέσω τα ρούχα μου –μέχρι τότε δεν είχα βγει καθόλου, οπότε ήμουν με φόρμες και πιτζάμες μέσα στο σπίτι– συνειδητοποίησα ότι το παντελόνι δεν ανέβαινε πάνω από το γόνατο. Έπαθα μεγάλο σοκ. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Προσπαθούσα να χάσω τα κιλά. Για μία ή δύο μέρες έπινα μόνο νερό και την επομένη έτρωγα τα πάντα. Είχα καταστρέψει τον μεταβολισμό μου. Αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να σπουδάσω και ότι δεν έχω ωραίο σώμα.
 
Ξέρω πλέον πως τίποτε από αυτά δεν ισχύει και προσπαθώ να το εξηγήσω και στα παιδιά που έχουν κάποια παραπάνω κιλά όταν με επισκέπτονται. Όμως είναι δύσκολο να το καταλάβουν, γιατί στέκονται στα αδύνατα πρότυπα που προβάλλονται».

Η οικογένειά της δεν είχε εικόνα της κατάστασης τους πρώτους μήνες, καθώς δεν την είχαν δει από κοντά, ωστόσο άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά από τη φωνή της στο τηλέφωνο.

«Ουσιαστικά το κατάλαβαν όταν πήγα στην Αμφιλοχία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Είδαν ότι πήρα 15 κιλά. Νόμιζαν ότι κάπου έχω μπλέξει, ότι μου έδιναν αναβολικά. Στην πορεία άρχισαν να βλέπουν ότι έχω μια καταθλιπτική διάθεση. Όταν πας στην πόλη σου μετά από καιρό, θέλεις να βγεις έξω, να συναντήσεις τους φίλους σου… Εγώ δεν ήθελα να κάνω τίποτα».

Οι διακοπές τελείωσαν και η Χριστίνα επιστρέφοντας στην Αθήνα είχε στο πλευρό τη μητέρα της. «Ήρθε μαζί μου και επισκέφτηκε έναν ψυχολόγο προκειμένου να τον συμβουλευτεί για το πώς να το χειριστεί. Για δύο-τρεις μήνες δεν άλλαξε τίποτα, εγώ συνέχισα να κάνω το ίδιο πράγμα».

Κάποια στιγμή, η μητέρα της της μετέφερε την κουβέντα ενός ψυχολόγου, η οποία υπήρξε το εφαλτήριο για να ξεκινήσει τον αγώνα της και να επανέλθει: «“Πώς γίνεται να θέλει να γίνει γυμνάστρια για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτό που λέγεται ‘παχυσαρκία, περιττά κιλά, βουλιμία’ και τώρα που περνάει αυτό το μικρό πρόβλημα να τα παρατάει;”. Αυτή η ερώτηση μου έκανε το “κλικ”. Και τώρα που σ’ το λέω, ανατριχιάζω, γιατί ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Εκεί είπα “Δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω κάτω, θα τα καταφέρω”. Ηρέμησα, πήγα ξανά στις προπονήσεις, ενώ ξεκίνησα να κάνω μαθήματα γιόγκα για την εσωτερική μου ισορροπία. Τη μια τα κατάφερνα, την άλλη έπεφτα ξανά. Τελικά βρήκα τον δρόμο μου. Ουσιαστικά, το αντιμετώπισα πλήρως και σταμάτησε να με απασχολεί έπειτα από τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν η πιο τραγική κατάσταση που πέρασα ποτέ. Στο τέλος βέβαια αυτή η εμπειρία με βοήθησε πολύ στο επάγγελμά μου».

Διαβάστε ακόμα:

Μικαέλα Φωτιάδη: Στο νοσοκομείο η πρώην παίκτρια του GNTM!

Kaia Gerber: Διακοπές στην Ελλάδα για την κόρη της Cindy Crawford!

Διονύσης Αλέρτας για τις καταγγελίες στο εστιατόριο του Μποτρίνι: “Είναι απάνθρωπο και κατακριτέο, δεν πιστεύω ότι…”

Keywords
Τυχαία Θέματα