Πέτρος Συρίγος: Λιγκουίνι με καραμελωμένα ντοματίνια και μανούρι σχάρας και σαλάτα ζυμαρικών!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Λιγκουίνι με καραμελωμένα ντοματίνια και μανούρι σχάρας και σαλάτα ζυμαρικών! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Λινγκουίνι με καραμελωμένα ντοματίνια και μανούρι σχάρας

Υλικά

300 γρ λινγκουίνι

20 τμχ ντοματίνια

2 κ.τ.σ μέλι

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκ.σκόρδο

1 κούπα ζωμό λαχ

3 κ.τ.σ πουμαρό

2 φέτες μανούρι

100 γρ ελίες καλαμών

μαιντανό

θυμάρι

κρεμμύδι φρέσκο

Εκτέλεση

Σε

μια κατσαρόλα με βρασμένο αλατισμένο νερό, βάζουμε τα λινγκουίνι να βράσουν και τα αφήνουμε για 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση, προσθέτουμε μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε τον ζωμό και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια από το ταψί.

Τέλος προσθέτουμε τα λινγκουίνι και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε αν χρειαστεί έξτρα ζωμός και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ,κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και τις ελιές αφαιρώντας το κουκούτσι.

Σερβίρουμε με ένα κομμάτι μανούρι- που το έχουμε ψήσει στο σχαροτήγανο ή σε ενα τηγάνι -σε κάθε πιάτο πάνω απ τα ζυμαρικά.

Σαλάτα ζυμαρικών με πενάκι, λαχανικά και κατίκι

Υλικά

200 γρ πενάκι

400 γρ ψητά λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρια, πιπεριές τρίχρωμες)

3 κ.τ.σ μαϊντανό

3 κ.τ.σ κρ. φρέσκο

2 κ.τ.σ κουκουνάρι

3 κ.τ.σ κατίκι

Dressing

1 σκ. σκόρδο

2 κ.τ.σ κρέμα βαλσάμικο

1 κ.τ.σ μουστάρδα

1 κ.τ.σ ξίδι κόκκινο

2 κ.τ.σ μέλι

1 κ.τ.σ θυμάρι

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το πενάκι σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο μας αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε, ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό και λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε τα λαχανικά σε ένα σχαροτήγανο και τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πενάκι,τα ψητά λαχανικά,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το κρ.φρέσκο και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Για το dressing

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, χτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα και ανακατεύουμε.

Για τη στήσιμο της σαλάτας.

Στο μπολ βάζουμε την μισή ποσότητα απ το dressing ,ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα, από πάνω βάζουμε το κατίκι .

Το dressing το κρατάμε για επόμενες σαλάτες ή για να συνοδεύσουμε ένα κομμάτι πχ κοτόπουλο.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα