Πέτρος Συρίγος: Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο!  Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

600 γρ κιμά μοσχαρίσιο λάπα

120 γρ ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

1 αβγό

3 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 ½ lt ζωμό κοτόπουλο

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

3 κρόκους αυγών

1 ½ κ.σ κορν φλάουρ

Χυμό από 1 λεμόνι

1 ½ κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβουμε

τα καρότα σε κομμάτια. Βάζουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο(1/2 ποτήρι νερό ελαιόλαδο),τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και λίγα κοτσάνια από τον άνηθο και βάζουμε να βράσει. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στο φαγητό σε αυτό το σημείο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και έπειτα τα έχουμε σουρώσει καλά με μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά, τον άνηθο, το αβγό, τις 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά τον κιμά μας σε κεφτεδάκια των 60 γρ.

Μόλις βράσει ο ζωμός μας, χαμηλώνουμε και ρίχνουμε προσεχτικά ένα ένα τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.

Για το αβγολέμονο

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από τα αβγά, το κόρν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζωμό της κατσαρόλας και προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.

Ενσωματώνουμε όλο το μείγμα του αβγού στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει.

Ελέγχουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Σερβίρουμε σε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα