Πέτρος Συρίγος: Χοιρινά φιλετάκια με δεντρολίβανο και πουρέ καρότου!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Χοιρινά φιλετάκια με δεντρολίβανο και πουρέ καρότου! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

6 χοιρινά μπριζολάκια

2 κτ.σ ελαιόλαδο

1 κτ.σ βούτυρο

3 σκ. σκόρδο

3 κτ.σ αλεύρι

100 ml ξύδι βαλσάμικο

50 ml κόκκινο κρασί

100 ml ζωμό λαχανικών

1 κτ.γ μέλι

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

700 γρ καρότα

3 μέτριες πατάτες

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

200ml χυμό πορτοκάλι

2 κτ.σ τζίντζερ τριμμένο

2 κτ.σ βούτυρο

αλάτι,

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα φιλετάκια

Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε γιατί θα βοηθήσει ώστε να δέσει η σάλτσα μας στο τηγάνι. (Ζητήστε από το χασάπη σας χοιρινό κόντρα χωρίς κόκκαλο).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα χοιρινά και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να ψηθούν τελείως), αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι θα φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το ψιλοκομμένο σκόρδο με το δέντρολίβανο, σβήνουμε με το κρασί και το βαλσάμικο και προσθέτουμε το ζωμό. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να μελώσουν.

Για τον πουρέ καρότο

Κόβουμε τις πατάτες,τα καρότα και το κρεμμύδι σε κομμάτια. Βράζουμε όλα τα υλικά σε αλατισμένο νερό στην κατσαρόλα, εκτός απο το χυμό πορτοκάλι και το βούτυρο.

Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, βάζοντας σταδιακά το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια. Αυτό θα μας δώσει μια ωραία υφή στον πουρέ.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα