Οι μάσκες μαλλιών που θα φτιάξετε με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Αν τελευταία στιγμή και λίγο πριν βγείτε συνειδητοποιήσετε ότι σας έχει τελειώσει η μάσκα μαλλιών μην σκάτε. Μπορείτε να φτιάξετε μόνη στο σπίτι μία και μάλιστα με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Και μάλιστα όχι μία αλλά δύο. Και ενυδατική και κατάλληλη γα ίσιωμα και λείανση.

Αν τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση θα χρειαστείτε μία μπανάνα, ελαιόλαδο και μέλι. Και αν η μπανάνα έχει μαυρίσει, που σημαίνει πως είναι ώριμη, ακόμη

καλύτερα. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, συστατικό που χαρίζει λάμψη και απαλότητα. Το ελαιόλαδο περιέχει λιπαρά οξέα που προσφέρουν την χαμένη υγρασία στην τρίχα ενώ το μέλι εκτός από απαλότητα αντιμετωπίζει δραστικά το φριζάρισμα.

Πως θα τη φτιάξετε: Λιώνετε την μπανάνα στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι και τέλος το μέλι. Αναμιγνύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.

Απλώνετε τη μάσκα στην επιφάνεια των μαλλιών αποφεύγοντας τη ρίζα. Την αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Αν πάλι θέλετε λείανση και ίσιωμα τότε η μάσκα με αβοκάντο, γάλα, ελαιόλαδο, μέλι και έλαιο λεβάντας είναι ότι καλύτερο. Το αβοκάντο περιέχει φυσικά έλαια και βιταμίνες που θρέφουν και χαρίζουν έξτρα απαλότητα όπως επίσης και το μέλι. Το γάλα και το έλαιο λεβάντας βοηθούν στην λείανση της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο αφού η συγκεκριμένη μάσκα ξεμπλέκει τα μαλλιά και τα κάνει ευκολοχτένιστα. Παράλληλα προστατεύει από τη θερμότητα των συσκευών που θα χρησιμοποιήσετε για το styling.

Πως θα τη φτιάξετε: Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αφού λουστείτε απλώνετε τη μάσκα στα μαλλιά και την αφήνετε να δράσει 5-10 λεπτά. Την ξεπλένετε πολύ καλά. Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και χτενίζετε καλά. Συνεχίστε κανονικά στο styling. Το σωστό είναι να απλώσετε ένα προϊόν κατά της θερμότητας ειδικά αν χρησιμοποιήσετε σίδερο ισιώματος.

Διαβάστε ακόμη:

Το make up look του weekend είναι εμπνευσμένο από τις πασαρέλες και θα κάνει θραύση

Το make up look του weekend είναι εμπνευσμένο από τις πασαρέλες και θα κάνει θραύση

Keywords
Τυχαία Θέματα