Τούρτα σοκολατίνα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!

Εκτέλεση για τα παντεσπάνια:

Σε ένα μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ. Έπειτα με την βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το κακάο. Σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών βάζουμε στην βάση του αλουμινόχαρτο και το γυρνάμε καλά ώστε να μην έχουμε διαρροές. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Τέλος αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και

έπειτα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για την μους:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 200 ml από την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και με την βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύοντας προσθέτουμε και το κονιάκ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα 300 ml της κρέμας γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και με μια μαρίζ ενώνουμε την σαντιγί με το γκανάζ με απαλές κινήσεις.

Στήσιμο τούρτας:

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας και το έχουμε αφαιρέσει από το τσέρκι μας το κόβουμε σε 2 ή 3 ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι πάλι στο τσέρκι χωρίς το αλουμινόχαρτο αυτή τη φορά και με την βοήθεια ενός πινέλου το σιροπιάζουμε καλά. Αδειάζουμε το 1/2 ή το 1/3 (ανάλογος πόσα παντεσπάνια έχουμε κόψει ) από το μους μας επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με όλα τα παντεσπάνια μας και τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός σεσουάρ για τα μαλλιά το ζεσταίνουμε περιμετρικά για να αφαιρέσουμε το τσέρκι από την τούρτα μας.

Γαρνίρουμε την τούρτα με ότι μας αρέσει (φρούτα, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κ.α)

Δείτε τα υλικά και το video στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Αναζητήσεις
μακρυνιωτης τουρτα μους σοκολατα
Τυχαία Θέματα