Μήπως η επιδερμίδα σας είναι στρεσαρισμένη;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι και κατά την περίοδο του καλοκαιριού που η επιδερμίδα μπορεί να δείχνει θαμπή και άτονη. Οι πιο συχνοί είναι το νερό της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και φυσικά η ηλιακή ακτινοβολία.

Συνήθως λόγω όλων αυτών τη φροντίζετε περισσότερο. Χρησιμοποιείτε ανελλιπώς την ενυδατική σας κρέμα, ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας ειδικά τις ώρες που βρίσκεστε στην παραλία και προσπαθείτε να απλώνετε μάσκες. Παρ’ όλα αυτά τα συμπτώματα επιμένουν. Οι ειδικοί σας εξηγούν λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του στρεσαρισμένου δέρματος.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @user.name_izabela στις 21 Ιούν, 2019 στις 2:29 πμ PDT

Πως θα καταλάβετε ότι το δέρμα σας έχει στρες;

Η επιδερμίδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος για παράδειγμα. Χάρη στις συγκεκριμένες καλοκαιρινές δραστηριότητες τις οποίες δεν ακολουθείτε τους υπόλοιπους μήνες, αποσυντονίζεται και κατά συνέπεια στρεσάρετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το καθησυχάσετε. Και θα το πετύχετε με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης. Αρχικά χάνει την υγρασία του και ταυτόχρονα την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Χρειάζεται λοιπόν ένα boost από εσάς ώστε να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Επιλέξτε λοιπόν φόρμουλες με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση τους και όλα θα πάνε καλά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Armand Skincare Aus (@juliette_armand_skincare_aus) στις 23 Ιούλ, 2018 στις 7:56 μμ PDT

Πώς θα διορθώσετε την κατάσταση

Συνήθως δεν μπορείτε να ελέγξετε το άγχος σας με αποτέλεσμα να έχετε νεύρα και κακή διάθεση. Όσο αφορά το δέρμα όμως μπορείτε να κάνετε πολλά και αποτελεσματικά. Αρχικά μην το παρακάνετε με τον καθαρισμό αφού θα πρέπει να αφήσετε στην ησυχία της τη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας. Ένα απαλό peeling μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Το μυστικό της λάμψης άλλωστε είναι η καθημερινή και σωστή ενυδάτωση καθώς και η χρήση ορού αλλά και sheet mask. Και προσοχή: Καθημερινά ακόμη κι αν δεν βρίσκεστε στην παραλία απλώνετε το σωστό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Οι ελεύθερες ρίζες παραμονεύουν και ενισχύονται όταν το δέρμα είναι στρεσαρισμένο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mediheal Polska (@medihealpolska) στις 21 Ιούν, 2019 στις 2:41 πμ PDT

Ενυδατική Κρέμα vs Serum

Κανένα από τα δύο προϊόντα δεν λειτουργεί τέλεια αν εφαρμοσθεί μόνο του. Πρέπει να συνεργαστούν. Ο ορός δεν λειτουργεί ως κρέμα ούτε η κρέμα ως ορός. Μην πέσετε στην παγίδα επειδή νοιώθετε ότι ένα από τα δύο σας καλύπτει. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα κάθε βράδυ ρίχνετε δύο σταγόνες ενυδατικού λαδιού στην κρέμα σας την οποία απλώνετε μετά το serum.

Διαβάστε ακόμη:

H Kim Kardashian ανεβάζει beauty video με τη γιαγιά της και ρίχνει το Instagram!

To vintage περλέ μανικιούρ επανέρχεται και σας ξυπνά αναμνήσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα