Κορονοϊός: Μονόδρομος η παράταση του lockdown-Στο τραπέζι μέτρα τύπου Μαρτίου

Με τη διασπορά του κορονοϊού να μην εμφανίζει σημάδια ανάσχεσης, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, και το σύστημα υγείας να δοκιμάζει μετωπικά τις αντοχές του, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στο τραπέζι μπαίνει ήδη η παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου.

Χθες, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς: Συγκεκριμένα, 3.316 νέα

κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 828 στη Θεσσαλονίκη και 756 στην Αττική, 310 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ και 50 θανάτους σε ένα 24ωρο και 959 συνολικά στη χώρα.

Για ένα ακόμη 24ωρο οι ασθενείς που εισήχθησαν σε κλινική Covid-19 ξεπέρασαν τους 400 -για την ακρίβεια ήταν 438. Η πλειονότητα των εισαγωγών καταγράφηκε στα νοσηλευτικά ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με την Αττική να βρίσκεται προς το παρόν σε καλύτερη θέση (περίπου 70) σε ό,τι αφορά τις νέες νοσηλείες, άρα και τη διαθεσιμότητα κλινών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 517 ασθενείς σε κλινικές Covid-19 και άλλοι 125 σε ΜΕΘ Covid-19. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 117. Ουσιαστικά στο λεκανοπέδιο νοσηλεύεται περίπου το 1/3 των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στη χώρα.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Θα κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού η Φαίη μας; Η απάντηση στον Γιώργο Παπαδάκη! 

Γνωστό ζευγάρι πήγε στο The 2Night Show και αποκάλυψε ότι θα παντρευτεί!  

Ο Γιώργος Παπαδάκης στο “Πρω1νό”-Η αποκάλυψη της Φαίης για τη μεταξύ τους σχέση

Keywords
Τυχαία Θέματα