Η νέα τάση στις τραπεζαρίες με άρωμα εξωτερικού

Ακολουθούν 6 εναλλακτικές τραπεζαρίες γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πρωτότυπο αλλά και γι’ αυτούς που κάθε τετραγωνικό μέσα στο σπίτι είναι πολύτιμο.

Banquette! αυτή είναι η επίσημη ονομασία στην ορολογία της διακόσμησης για τις τραπεζαρίες που πλαισιώνουν το τραπέζι «καναπέδες». Για την ακρίβεια είναι οι τραπεζαρίες που αντί για καρέκλες ή μαζί με αυτές πλαισιώνουν το τραπέζι της τραπεζαρίες πολυκαθίσματα.

Στα γαλλικά, απ’ όπου και προκύπτει η λέξη, Banquette (μπονκέτ) σημαίνει κάθισμα. Μια συνήθης τακτική

είναι η δημιουργία εντειχιζόμενων στον τοίχο πλαισίων όπου πάνω τους τοποθετούνται αναπαυτικά μαξιλάρια. Με την πάροδο όμως των χρόνων τα δεδομένα αναπροσαρμόζονται και νέες εισαγωγές προκύπτουν.

Κρατώντας ως σταθερά το πολυκάθισμα δείτε παρακάτω όσα χρειάζεται να γνωρίζετε αλλά και τις νέες μοντέρνες προσεγγίσεις.

#1 Η εξέλιξη της πιο κλασικής Banquette εκδοχής προστάζει ιδιαίτερα ψηλή πλάτη. Πολλές φορές ενδείκνυται η χρήση διακοσμητικών τρούκς, tufted όπως αναφέρονται στο εξωτερικό. Ανάλογα φυσικά με το ύφος της τραπεζαρίας τα τρούκς μπορούν να είναι είτε ντυμένα με το αντίστοιχο ύφασμα από το οποίο αποτελείται η πλάτη είτε ακόμη κι από λαμπυρίζοντα υλικά.

#2 Ανάλογα με το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο αλλά και το συνολικό ύφος της διακόσμησης του χώρου η Banquette τραπεζαρία μπορεί να αποτελείται από καθίσματα υπό τη μορφή παγκακίων. Ιδιαίτερα λιτή προσέγγιση με εκλεπτυσμένο γούστο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα