Η Μαρκέλλα Γιαννάτου μας μιλά για το υπέροχο παιδικό βιβλίο που έγραψε, “Το Μπρατσάκι του Φοίβου”!

Η αγαπημένη ηθοποιός, Μαρκέλλα Γιαννάτου δοκιμάζεται σε έναν καινούργιο και διαφορετικό ρόλο από αυτόν που την έχουμε συνηθίσει όλοι μας. Και φυσικά μας αρέσει πολύ.

Λίγο καιρό πριν έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο, “Το Μπρατσάκι του Φοίβου” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο και σας συμβουλεύουμε να την αποκτήσετε και να τη διαβάσετε στα παιδάκια σας.

Ο λόγος; Θα εξάψει τη φαντασία τους για τον μαγικό κόσμο της νύχτας και θα τους μάθει πόσο μεγάλη σημασία έχει ο ύπνος για τη ζωή τους.

Πρωταγωνιστής της

είναι ο Φοίβος, ο οποίος φοβάται να κλείσει τα μάτια του το βράδυ γιατί νομίζει πως κάτω από το κρεβάτι του υπάρχει ένα μεγάλο τέρας. Πώς θα καταφέρει να τον αποβάλει; Ακριβώς αυτό αναλαμβάνει το Μπρατσάκι Μπιπ, μοναδική αποστολή του οποίου είναι να κλείνει τα βλέφαρα του Φοίβου κάθε βράδυ.

Επίσης στην ιστορία υπάρχουν εκατομμύρια παρόμοια μικροσκοπικά πλασματάκια, Μπρατσάκια, δηλαδή, που το καθένα έχει ευθύνη για ένα μόνο παιδάκι, και πρέπει να του κατεβάζει τα βλέφαρα τη συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ. «Και να θυμάστε: Αν ποτέ παρουσιαστεί πραγματικός κίνδυνος, το δικό σας Μπρατσάκι θα βρίσκεται κάπου εκεί κοντά να σας βοηθήσει».

Εμείς συναντήσαμε την Μαρκέλλα Γιαννάτου και της ζητήσαμε να μας πει περισσότερα πράγματα για το συγγραφικό της ντεμπούτο. Διαβάστε την συνέντευξή μας:

Από την υποκριτική στη συγγραφή. Ποια ήταν η αφορμή για να γράψεις το πρώτο σου βιβλίο; Πώς σου ήρθε η ιδέα;

Μου άρεσε πάντα να λέω ιστορίες, σε παιδιά και ενήλικες. Αυτή η ιδέα υπήρχε αρκετό καιρό στο μυαλό μου και λένε ότι όταν μια ιδέα δε σε αφήνει κάτι πρέπει να την κάνεις. Έτσι την έκανα παραμύθι.

Στο βιβλίο σου μιλάς για τους παιδικούς εφιάλτες. Ποιος ήταν ο δικός σου και τι έκανες για να τον… ξεπεράσεις; 

Δεν υπήρχε κάτι που φοβόμουν πολύ. Ή τουλάχιστον δε θυμάμαι κάτι.

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν σκληρά και ωμά και να πουν αλήθειες που πληγώνουν. Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχεις ακούσει από αυτά και ποιο το ωραιότερο; 

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από την αφιλτράριστη αλήθεια. Δεν ανακαλώ κάτι άσχημο που έχω ακούσει. Τώρα, από όμορφα θυμάμαι διαφορά. Το τελευταίο ήταν το Καλοκαίρι που μας πέρασε που είπε ένα παιδί στο φίλο του ότι είμαι ο πιο cool κηδεμόνας που έχει γνωρίσει. Ήταν συγκινητικό γιατί δεν το είπε καν σε μένα. Έτυχε να το ακούσω.

Ποιο βιβλίο θα ήθελες να έχεις γράψει και γιατί;

Θα ήθελα να έχω γράψει το “Παλιοκόριτσο” του Μάριο Βάργκας Λιόσα, γιατί έχει τους δύο πιο ελκυστικούς χαρακτήρες που έχω βρει ποτέ σε βιβλίο. Από παιδική λογοτεχνία μάλλον τον “Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες” ή γενικότερα κάποιο του Ιουλίου Βερν. 

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασες;

Νομίζω ήταν ο “Μιχαήλ Στρογκόφ” του Ιούλιου Βερν.

Όλα αρχίζουν κάπως έτσι στην υπέροχη ιστορία της: ….Τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα, γύρω στις οχτώ. Άντε καλά, στις εννιά! Όλοι το ξέρουν αυτό. Εκείνο, όμως, που δεν ξέρουν όλοι είναι το πώς τα παίρνει ο ύπνος, ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο ύπνος, τι ακριβώς κάνει και τι συμβαίνει όταν τα βλέφαρα των μικρών παιδιών δεν λένε να κλείσουν…..

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

Και επειδή σας είπαμε τα πάντα για το βιβλίο αυτό, ήρθε η ώρα να σας το κάνουμε και δώρο. Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook, @faysbook.gr, κάντε like στο post και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα. Καλή επιτυχία!

Bio: Η Μαρκέλλα Αφροδίτη Γιαννάτου μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Ρώμη. Από το 2005 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Της αρέσει να ακούει και να λέει ιστορίες. Αυτή είναι η πρώτη της απόπειρα να γράψει μια ιστορία.

Ο Δημήτρης Βλάχος, ο οποίος ανέλαβε την εικονογράφηση, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Fine Arts and Design / Cartoons and Comics στην Αθήνα. Το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο νέων καλλιτεχνών στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του περιοδικού 9. Από τότε δεν έχει σταματήσει να ζωγραφίζει.

Μια ματιά ακόμα:

Πώς μπορώ να κάνω το παιδί μου υπεύθυνο; Tips που θα βοηθήσουν όλες τις μανούλες!

Keywords
Τυχαία Θέματα