Η κακή συνήθεια στη ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να σταματήσουμε φέτος

Καθημερινά κάνουμε κάποιες κινήσεις ομορφιάς απλά από συνήθεια χωρίς να τις πολυσκεφτούμε. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε πόσο κακό κάνουν στην επιδερμίδα. Οι ειδικοί όμως μας τονίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε ώστε να παραμένει το δέρμα υγιές και όμορφο.

Ξεπερνώντας τα κλασικά που τονίζουμε όσο πιο συχνά γίνεται ώστε να τα εμπεδώσετε όπως για παράδειγμα το ντεμακιγιάζ πρωί και βράδυ ή το αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι φέτος πρέπει

να έχετε καθημερινά στο μυαλό σας ένα ακόμη: το τρίψιμο με την πετσέτα. Ξέρω ότι το κάνετε συχνά μέσα στην ημέρα. Κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπο σας τρίβετε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ενώ το σωστό, σύμφωνα με τους facialsts, είναι το απαλό ταμπονάρισμα. Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπο σας με το αγαπημένο σας προϊόν που εκτός από την ιδιότητα του να απομακρύνει ντεμακιγιάζ και ρύπους παράλληλα ενυδατώνει και φροντίζει την επιδερμίδα εσείς αναιρείτε όλα τα παραπάνω ταλαιπωρώντας την με το τρίψιμο.

Απλά και ταμποναριστά λοιπόν από εδώ και στο εξής με μία μαλακή, βαμβακερή πετσέτα που χρησιμοποιείτε μόνο εσείς. Αυτό επίσης πρέπει να γίνει κανόνας. Κανένας άλλος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την πετσέτα του προσώπου σας ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις και ερεθισμοί.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν η επιδερμίδα είναι νωπή και όχι απόλυτα στεγνή, τα προϊόντα που ακολουθούν όπως ο ορός και η κρέμα ημέρας ή νύχτας λειτουργούν καλύτερα αφού εισχωρούν με μεγαλύτερη ευκολία ενώ τα συστατικά δρουν στο 100%.

Η πετσέτα σας λοιπόν στη θέση της και κάθε φορά που πρέπει να την χρησιμοποιήσετε θυμάστε τον χρυσό κανόνα. Στην ανάγκη, τις πρώτες μέρες και μέχρι να σας γίνει συνήθεια τοποθετείστε ένα post it στον καθρέφτη.

Δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, δεν τραυματίζετε την επιδερμίδα με το σκούπισμα και το τρίψιμο απλά δεν κάνει καλό. Είναι το μόνο σίγουρο. Και κάτι ακόμη: Είναι νέα χρονιά, μια καλή συνήθεια είναι μια καλή αρχή.

Διαβάστε ακόμη:

Η επιδερμίδα σας τώρα χρειάζεται τη σωστή peel-off mask για να αποκτήσει και πάλι τη λάμψη της

Το mani look της εβδομάδας είναι απλό, μονόχρωμο και chic

Keywords
Τυχαία Θέματα