Γιάννης Βογιατζής: «Από τις τελευταίες κουβέντες του φίλου μου Θανάση Βέγγου ήταν…»

Ο Γιάννης Βογιατζής στα 93 του χρόνια παραμένει ακμαίος και ενεργός στο θέατρο. Ο ηθοποιός μίλησε στο Πρω1νό και έφερε στο μυαλό του τα πρώτα βήματα στην υποκριτική. “Δούλευα απέναντι στο λογιστήριο του ΙΚΑ και επειδή ντρεπόμουν να ρωτήσω πότε έχει εξετάσεις στο Εθνικό έστειλα μια συνάδελφο”.

Ο ίδιος έχει κάνει 70 ταινίες, αλλά δεν τις βλέπει γιατί δεν του αρέσει να εντοπίζει

τα λάθη που έκανε σε αυτές. «Ήξερα ότι οι ταινίες μου θα έχουν διαχρονικότητα, μου το έλεγε ο Φίνος και ο Δαλιανίδης. Από τις τελευταίες κουβέντες του φίλου μου Θανάση Βέγγου – είχα πάει μέχρι την Πάτρα και τον είδα στο νοσοκομείο – και μου είπε: «Γιάννη Βογιατζή θα πεθάνουμε και 200 χρόνια θα παίζονται οι ταινίες μας».

Ανάμεσα σε άλλα ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην απώλεια της συζύγου του:

«Πέρυσι έχασα τη σύζυγό μου και την ίδια στιγμή κάναμε πρόβα και παράσταση. Αυτό είναι ένα κομπλιμέντο στον άνθρωπο που έχασες, ένας χαιρετισμός, ένα φιλί γεμάτο αγάπη και γεμάτο συναισθήματα. Όταν το παίρνεις σαν επάγγελμα, βέβαια πρέπει να φύγεις από το επάγγελμα. Όταν κάνεις λειτούργημα, δεν θα φύγεις από το λειτούργημα! Όταν είσαι μεγάλος πολιτικός, μεγάλος καλλιτέχνης, μεγάλος επιστήμονας, πρυτανεύει πρώτα το λειτούργημά σου και μετά όλες οι άλλες υποχρεώσεις σου. Θέλει αρετή και τόλμη κάθε τέχνη, όπως και κάθε δουλειά – λειτούργημα.

Διαβάστε ακόμα:

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός: «Η μαμά μου το μαθαίνει τώρα ότι θα κάνω σύμφωνο συμβίωσης»

Η απρόσμενη συνάντηση της Φαίης μας με την Άννα Βίσση! «Έπαθα σοκ με το πρόσωπο της!»

Επέστρεψε στο Πρω1νό ο Δημήτρης Ουγγαρέζος! «Με κάνατε και ένιωσα οικογένεια τώρα που την έχω ανάγκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα