Εύα Καϊλή: Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο – Αύριο οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών για την υπόθεση

Πολιτικό “σεισμό” προκαλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η έρευνα της βελγικής εισαγγελίας για χρηματισμό αξιωματούχων από αραβική χώρα, η οποία σύμφωνα με τον Τύπο είναι το Κατάρ. Στο σκάνδαλο ενέχεται μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, που την Παρασκευή προσήχθη σε ανακριτή και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών Αρχών του Βελγίου για την υπόθεση.

Νωρίτερα, διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, τόνισε στο ΑΠΕ πως κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, σε δυο σπίτια στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 600.000 ευρώ μέσα σε πλαστικές τσάντες. Το ένα σπίτι είναι ιδιοκτησίας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Στο άλλο σπίτι διέμενε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, συνεργάτη του Ιταλού πολιτικού.

Η βελγική εισαγγελία μετά από έρευνα 4 μηνών προχώρησε από το πρωί της Παρασκευής σε δύο συλλήψεις, τρεις προσαγωγές και 16 εφόδους. Η Εύα Καϊλή πέρασε τη νύχτα σε κρατητήριο, καθώς φέρεται να ενέχεται στο σκάνδαλο χρηματισμού, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή: ANT1.GR

Διαβάστε ακόμα:

 Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Από 16 ετών έμενα μόνη μου»

Ιωάννα Τούνη: Η απίστευτη παρατήρηση που τους έκανε η μητέρα του Δημήτρη Αλεξάνδρου

 Ιωάννης Απέργης: «Βίωσα τον ρατσισμό. Είναι μια πικρή αλήθεια και μου έχει μείνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα