Ιωάννης Απέργης: «Βίωσα τον ρατσισμό. Είναι μια πικρή αλήθεια και μου έχει μείνει»

Ο Ιωάννης Απέργης βρέθηκε καλεσμένος στις «Μαμά-δες» της ΕΡΤ και μίλησε στη Τζένη Θεωνά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο ένας ηθοποιός, αποκάλυψε πως εξακολουθεί να εργάζεται στην οικοδομή και να βάφει, όταν έχει χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

«Δεν έχω το ίδιο άγχος με τα νέα παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί

τηλεόραση και θέατρο γιατί μπορώ να κάνω κι άλλη δουλειά. Μπορεί να έχω γυρίσματα Δευτέρα – Τρίτη και τις υπόλοιπες ημέρες να αφήσω το παιδί στη μαμά και να πάω να δουλέψω με τον πατέρα μου για να περάσει ο χρόνος μου. Ο μπαμπάς μου είναι στην οικοδομή. Μπορεί αλλιώς να πάω με τον μπατζανάκη μου, που βάφει. Περνάει η ώρα. Έχω μπει πολλές φορές σε σπίτια για να βάψουμε», είπε ο Ιωάννης Απέργης σχετικά με την υποκριτική και τις άλλες δουλειές που κάνει.

Μιλώντας για τον γιο του, ο ηθοποιός δήλωσε: «Το παιδί μου ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί. Τον πήρα από 4 μηνών, που αναγκάστηκε να ξεκινήσει η γυναίκα μου δουλειά, μέχρι 12 μηνών. Το μωρό μας κοιμόταν σερί όλο το βράδυ και ξυπνούσε 11:30-12. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό».

Ακόμα, ο Ιωάννας Απέργης μίλησε για τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα και τον ρατσισμό που βίωσε στο δημοτικό από τους δασκάλους του: «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ήμουν 4,5 ετών. Πάντα όταν πηγαίνει κάποιος σε μια ξένη χώρα είναι δύσκολο. Ξεκινάς από το μηδέν. Δουλεύω από τα 16 μου, έχω κάνει πολλές δουλειές. Είμαι 33 ετών τώρα. Όλες οι δουλειές για έναν ηθοποιό είναι εμπειρία, ήμουν και παρατηρητικός πολύ, οπότε με βοήθησε. Στο σχολείο είχα πολλούς καλούς καθηγητές που με έσπρωξαν για να μπω στη δραματική σχολή.

Στο δημοτικό, όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μπορεί να μιλούσε ένα παιδί που δεν ήταν από την Ελλάδα και ο δάσκαλος να του έλεγε ”σιωπή, μην μιλάς”. Βίωσα τον ρατσισμό. Είναι μια πικρή αλήθεια και μου έχει μείνει πολύ. Πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία, θα το λέω ξανά και ξανά. Όταν πρωτοήρθαμε στην Ελλάδα μείναμε σε παγκάκι»

Διαβάστε ακόμα:

 Λένα Δροσάκη: «Η μητρότητα μου έπεσε πολύ βαριά»

 Γρηγόρης Αρναούτογλου: Παρενέβη στο «Γεια σου» – Τι συνέβη;

 Νατάσα Εξηνταβελώνη σε Ναταλία Γερμανού: «Γιατί δεν με κάλεσες τότε στην εκπομπή»

Keywords
Τυχαία Θέματα