Επιχείρηση καρότσι: Πώς να διαλέξεις το σωστό για σένα και τι πρέπει να έχεις στις βόλτες με το μωρό σου!

Αχ! Ευλογημένη Ελλαδίτσα με τον ήλιο σου -δεν μιλάω βέβαια για αυτές τις μέρες που γίνεται πραγματικά ο χαμός αλλά  γενικά- και με τα ωραία σου γιατί ομολογώ αν δεν είχα την επιλογή του βγαίνω έξω και κάνω βόλτα με το καρότσι θα είχα λωλαθεί.

Πέρα του ότι παίρνω τον αέρα μου, ξεσκουριάζω λίγο και από το πάτωμα αλλά το κυριότερο ρε κορίτσια ξεδίνει και το μωρό που είναι σε φάση I want your soul” ξέρετε με φωνή δαιμονισμένου.

Άσε που πολλές φορές μετά τη βολτα «εξερεύνησης» έτσι τη λέω εγώ αφού κυνηγώ γατιά, σκυλιά, πουλιά πέφτε ξερή και έτσι κουβαλώ πίσω ένα πτώμα.

Στην αρχή

ομολογώ ήμουν τρομοκρατημένη στην ιδέα του να αφήσω τη φωλίτσα του σπιτιού μας. Άλλωστε σας τα χω πει ή μάλλον σας τα χω γράψει την είχα σχεδόν αποκλειστικά αγκαλιά οπότε το να βγούμε έξω φάνταζε τρομερό. Μου έκανε και κάτι χουνέρια με ασταμάτητα κλάματα… Εεε τη βόλτα την είχα πάρει από φόβο!

Για να μην την πατήσετε όπως εγώ, ειδικά στην αρχή σας έχω οδηγό επιβίωσης. Θα σας τα πω γενικά γιατί φυσικά είναι διαφορετικό να είναι δύο μηνών και άλλο δύο χρονών.

Αρχικά το καρότσι. Αχ! Το καρότσι. Είναι μια αγορά υπεραπαραίτητη. Τονίζω αγορά. Μπορεί να κοστίζει αρκετά χρήματα αλλά αλήθεια μου χάρισαν πανάκριβο καρότσι που δε με βόλεψε καθόλου.

Πάνω απ´όλα έχει να κάνει με το που πηγαίνετε. Επειδή όμως οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της Αθήνας ειναι φάση camel trophy εε ας το εχετε στο μυαλό σας για τη σωστή επιλογή.

Το ελαφρύ είναι βασικότατο και εννοείται να χωρά στο πορτ μπαγκαζ και να μπορείς είτε να αποθηκεύσεις είτε να κρεμάσεις κάποια πράγματα ή την τσάντα βόλτας. Σωτήρια η ειδική θήκη για καφέ. Θυμηθείτε το.

Από εκεί και πέρα εγώ ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα πήρα ολόκληρη τσαντάρα με προμήθειες. Έχει σημασία πόση ώρα θα λείπετε και που θα πάτε. Δεδομένων των ιώσεων κλπ. εγώ αποφεύγω κλειστούς χώρους και κάνω βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, μέχρι και βόλτες γύρω από το σπίτι μου.

Σίγουρα παίρνω ένα μπουκάλι με νεράκι τώρα πια που πίνει και παλιότερα είχα γάλα διότι πιστέψτε με είναι απρόβλεπτο το μωρό.

Δεύτερη πιπίλα γιατί εκτοξεύονται κατά καιρούς.

Μωρομάντηλα και χαρτομάντηλα.

Κανά παιχνιδάκι και τώρα που χειμώνιασε κάτι για έξτρα ζεστασιά όπως μια κουβερτούλα.

Χρήσιμες είναι και οι κουνουπιέρες αλλά και το διάφανο σκέπαστρο για το ψιλόβροχο γιατί ποιος θα βγει με νεροποντή;

Πέρα από τα πρακτικά άμα θέλετε να έχετε σώας τα φρένα σας δρομολογείστε βόλτες με το καρότσι. Οι καροτσάδες είναι το απόλυτο αγχωλυτικό.

Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά θα τα διαπιστώσετε μια Κυριακή νωρίς πρωί που θα δείτε να διασταυρώνονται όχι μόνο τα άπειρα καρότσια αλλά και οι ματιές των γονιών που σου κάνουν νοερά πατ πατ στον ώμο και μου λένε: “I feel you”!!!

Μια ματιά ακόμα: Πες μου ότι είσαι μαμά χωρίς να μου το πεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα