Δημήτρης Μακρυνιώτης: Κέικ σοκολάτας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και ετοίμασε Κέικ σοκολάτας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

500 ml. Μαυροδάφνη

50 γρ. μέλι

200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα

1 κ.σ κανέλα

1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

Ξύσμα

από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη

4 μεσαία αυγά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

70 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαυροδάφνη, τα δαμάσκηνα που πριν έχουμε κόψει στην μέση, το μέλι, τα ξύσματα και τα μπαχαρικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Έπειτα τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα σουρώνουμε κρατώντας σε μια κανάτα την μαυροδάφνη και σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα.

Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 100 ml από την μαυροδάφνη μαζί με το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει.

Έπειτα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ μας και με την βοήθεια μιας μαρίζ προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά το αλεύρι μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της μαυροδάφνη με το κακάο και τέλος τα δαμάσκηνα που έχουμε κόψει σε μικρά κόμματακια ανακατεύοντας τα όλα μαζί.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Υλικά για ντεκόρ:

Δαμάσκηνα 300-400 γρ

Μέλι

Κακάο

Δείτε φωτογραφίες από τη συνταγή:

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα