Δημήτρης Μακρυνιώτης: Pancakes με μπανάνα και καρύδα και σπιτική πραλίνα!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Pancakes με μπανάνα και καρύδα και σπιτική πραλίνα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Pancakes με μπανάνα και καρύδα

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

2 μεσαία αυγά

1 1/2 κ.σ μπέικιν πάουντερ

Μια βανίλια

4 ώριμες μπανάνες

80 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης

240 ml. Γάλα πλήρες

30 γρ. Βούτυρο

Βούτυρο

για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον πουρέ μπανάνας, το γιαούρτι, την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε το μισό από το αλεύρι μας μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την μισή ποσότητα από το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και σε μέτρια φωτιά αδειάζουμε με μια κουτάλα τον χυλό μας, ανάλογα με το μέγεθος των pancakes που θέλουμε.

Περιμένουμε ώσπου να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνια του pancake μας και με μια σπάτουλα το γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Για το ντεκόρ:

Ξηροί καρποί

3 μπανάνες

1 κεσεδάκι φράουλες

4 κρουασάν βουτύρου

1 πακέτο ψωμί του τοστ

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα

225 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ. Στο μούλτι χτυπάμε τα φουντούκια για πολύ ώρα μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους και να γίνουν σαν πολτός και τα προσθέτουμε στο γκανάζ σοκολάτας ανακατεύοντας με μιά μαρίζ.

Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου η πραλίνα μας είναι έτοιμη και διατηρείται στο ψυγείο για έναν περίπου μήνα.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια εκτέλεσης των συνταγών:

Keywords
Αναζητήσεις
δημητρης μακρυνιωτης pancakes
Τυχαία Θέματα