Άντζελα Γκερέκου: Συγκινεί το μήνυμα για τους πιλότους που πέθαναν μετά από πτώση του Φάντομ

Μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram έκανε η Άντζελα Γκερέκου με αφορμή την επίσκεψή της στη σχολή των Ικάρων.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στο Τατόι στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Βιώσιμης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Μεσογείου και θέλησε να μοιραστεί δημόσια τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο νεαρών πιλότων μετά από πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις αρχές του Φεβρουαρίου,

αφού δύο άνθρωποι, ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Στάθης Τσιτλακίδης, έχασαν τις ζωές τους τόσο άδικα.

Η Άντζελα Γκερέκου είναι συντετριμμένη από την απώλεια των δύο πιλότων και στο κείμενο που έγραψε τόνισε: «Άξιοι και αθάνατοι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Gerekou official (@angela_gerekou)

Όσα έγραψε η Άντζελα Γκερέκου στην ανάρτησή της

«Αυτές τις ημέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την σχολή Ικάρων στο Τατόι με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Περιφερειακή ανάπτυξης της Μεσογείου. Φυσικά η πρόσφατη απώλεια των δύο νέων Ικάρων μας χτύπησε στην μνήμη μου ξανα και το δέος που ένοιωσα απεριόριστο… σε λίγο κλείνει ήδη ένας μήνας από το χαμό αυτό των δύο νέων ανθρώπων!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο θάνατος του ιστορικού… Ικάρου υπήρξε η πρώτη ελληνική προσφορά – θυσία στο βωμό της αεροπορικής ιδέας. Σε αυτό το μύθο των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων έχει στηριχθεί ο τίτλος των νεαρών σπουδαστών αεροπόρων και της Σχολής στην οποία φοιτούν και δείχνει την τόλμη και την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει για την ελευθερία.

Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Στάθης Τσιτλακίδης πέθαναν έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το επάγγελμά τους δεν ήταν σαν τα άλλα, ότι ο δικός τους ουρανός δεν ήταν τουριστικός, αναψυχής, ποιητικό στερέωμα ή για extreme sports.

Κι αν μας συντρίβει η απώλειά τους είναι γιατί βλέπουμε πως αυτός ο ουρανός (ο δικός τους) εγγυάται τη δική μας γη, το δικό μας ταπεινό έδαφος με όλες τις πράξεις και τα λόγια με τα οποία το γεμίζουμε. Τιμή λοιπόν σε όλους τους Ικάρους μας που μας προστατεύουν!! Άξιοι και αθάνατοι».

Διαβάστε ακόμα:

 Παγιδευμένοι: Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου «εισβάλλει» στη σειρά – Όσα πρέπει να ξέρετε για τον ρόλο της

 Eurovision 2023: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της κυπριακής συμμετοχής

 Νίκος Μουτσινάς σε Ζέτα Μακρυπούλια: «Άμα κάνει του χρόνου εκπομπή θα την ξεμαλλιάσω»

Keywords
Τυχαία Θέματα